loading.gif
mobile-banner-bg

Türkiye'de Üretim, İhracat Ve İstihdam Artıyor

...
11 Ağustos 2022 - Perşembe

Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati, Yüz Yüze 100 Gün programı kapsamında Ümraniye'de iş dünyasıyla bir araya geldi. Türkiye’nin pandemide büyüme rekoru kırdığını ve istihdam artışında hız kesmediğini belirten Nebati, Salgının en şiddetli dönemine

İl Başkanlığımız tarafından düzenlenen Yüz Yüze 100 Gün programı kapsamında Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati iş dünyasıyla bir araya geldi. Programa; Hazine ve Maliye Bakan Yardımcımız Mahmut Gürcan, İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Milletvekilimiz Osman Boyraz, İlçe Başkanımız Mahmut Eminmollaoğlu, Belediye Başkanımız İsmet Yıldırım, İl ve İlçe Yönetimimiz ile çok sayıda iş insanı katıldı.

Bakanımız Nebati’nin açıklamalarından satır başları:

“İçinde bulunduğumuz yılın ikinci çeyreğine ilişkin göstergeler güçlü ve dengeli büyümeye işaret ediyor.”

“Salgının en şiddetli dönemine kıyasla yaklaşık 5,5 milyon kişilik bir istihdam artışı kaydederek 2022 yılı Haziran itibarıyla toplam istihdamımız 30,9 milyon kişiye yükseldi.”

“İhracattaki güçlü performansımız 2022 yılında devam etmiş, 250 milyar dolar sınırına dayanmıştır. Hemen her ay Cumhuriyet datemizin yeni ihracat rekorlarını kırmayı sürdürüyoruz.”

“Ülkemiz turizm gelirlerindeki toparlanma bakımından da diğer ülkelerden pozitif ayrışmış, Rusya-Ukrayna Savaşına rağmen güçlü bir performans sergilemeye devam edebilmiştir.”

“Yüksek oranda artan enerji maliyetlerinin hanehalkı ile sanayicilerimize asgari düzeyde yansıması için bu maliyetleri sübvanse ediyoruz. Doğalgazda bu sübvansiyon oranı evsel kullanımda 80’li seviyeleri aşmış statusda.”

“Enflasyonla mücadeleye yönelik gerçekleştirdiğimiz vergi indirimleri ve düzenlemelerle birlikte 2021 yılında 154 milyar lira vergi gelirinden vazgeçmiştik. Bu yıl da aldığımız ilave tedbirlerle 251 milyar lira vergi gelirinden feragat ediyoruz.”