Harika bir sayfa, yepyeni içerikler ile çok yakında hizmetinizde
- Başkan
- Kurucu Kurulu
- İstanbul Milletvekilleri
- İl Yürütme Kurulu Üyeleri
- İl Yönetim Kurulu Üyeleri
- İl Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri
- İl Disiplin Kurulu Üyeleri
- Demokrasi ve Hakem Kurulu
- İlçe Başkanlıkları
- Belediye Başkanlıkları
- İl Kadın Kolları Yönetimi
- İl Gençlik Kolları Yönetimi
- İlçe Kadın Kolları Başkanları
- İlçe Gençlik Kolları Başkanları
İstanbul Milletvekilleri
- Başkan
- Kurucu Kurulu
- İstanbul Milletvekilleri
- İl Yürütme Kurulu Üyeleri
- İl Yönetim Kurulu Üyeleri
- İl Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri
- İl Disiplin Kurulu Üyeleri
- Demokrasi ve Hakem Kurulu
- İlçe Başkanlıkları
- Belediye Başkanlıkları
- İl Kadın Kolları Yönetimi
- İl Gençlik Kolları Yönetimi
- İlçe Kadın Kolları Başkanları
- İlçe Gençlik Kolları Başkanları
1973 yılında Sivas’ın Şarkışla ilçesinde 10 çocuklu bir ailenin ferdi olarak doğdu. 1993 yılında başladığı Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1998 yılında tamamladı. 2000 yılından itibaren Bakırköy’deki Arifan Hukuk Bürosu’nda serbest avukat olarak mesleki hayatını sürdürmektedir. Mesleki ve siyasi çalışmalarının yanında Sivil Toplum Kuruluşlarında da yaptığı çalışmalarla öne çıkan Adem YILDIRIM, üniversite yıllarından itibaren Milli Gençlik Vakfı başta olmak üzere farklı kademelerde görevler üstlenmiştir. Üstlenmiş olduğu görevleri sırasıyla; Hukukçular Derneği Genel Başkan Vekilliği, ÖNDER-İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Genel Merkez yönetim kurulu üyeliği, Hukukun Üstünlüğü Platformu İcra Kurulu Başkanlığı, İstanbul 2 Nolu Barosunun Kurucular Kurulu Üyesi olarak yerini almıştır. Siyasette de aktif görevler alan Adem YILDIRIM; 2001-2003 yıllarında Saadet Partisi Gençlik Kolları MKYK Üyeliği 2004-2007 yıllarında Saadet Partisi Bakırköy İlçe Başkanlığı, 2008-2010 İstanbul İl Başkan yardımcılığı, 23. Dönem İstanbul 3. Bölge Milletvekili adaylığı, 24.Dönem Sivas 5. sıra Milletvekili adaylığı, 25.Dönem Sivas 4. sıra Milletvekili Adayı olmuştur. Halihazırda AK Parti İstanbul İl Başkanvekili olarak görev yapan Yıldırım, 28. Dönem milletvekili adaylığı için görevinden ayrılmıştır. Adem YILDIRIM, evli ve 2 çocuk babasıdır."
1978 yılında Trabzon-Of’ta dünyaya geldi. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitenin İşletme bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Askerlik görevinin ardından çalışma hayatına atıldı. Birçok şirkette üst düzey yönetici olarak görev aldı. Ortağı olduğu şirketlerde ticari faaliyetlerini devam ettiriyor. 2004-2010 yılları arasında MÜSİAD Genel Merkezde Sektör Kurullarında yönetici olarak çalışmalarda bulunan Şenocak, 2017- 2018 yılları arasında MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve sektör kurulları komisyon başkanı olarak görev yaptı. Siyasi hayatına 2003 yılında AK Parti Güngören Gençlik Kollarında başlayan Bayram Şenocak, 2003-2004 yılları arasında Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı, 2009-2012 yılları arasında İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi, 2012-2014 yılları arasında da Avcılar İlçe Başkanı olarak görev yaptı. 2014 yerel seçimlerinde Avcılar Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. 9 Şubat 2018 tarihinde Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın oluru ile Genel Merkezimiz tarafından AK Parti İstanbul İl Başkanı olarak atanan Bayram Şenocak, 6 Mayıs 2018 tarihindeki 6. Olağan İl Kongresinde bu göreve seçildi. İl Başkanlığı görevi 24 Şubat 2021 tarihine kadar devam etti. Ardından 7. Olağan Genel Merkez Kongresi’nde Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. Evli ve 3 çocuk sahibi olan Şenocak, Karate DAN diplomasına sahiptir."
29 Ekim 1979 yılında Mersin’in Tarsus ilçesinde dünyaya gelen Behiye EKER ilk, orta ve lise öğrenimini Tarsus’ta tamamladıktan sonra, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden iyi derece ile mezun olmuştur. EKER, akademik çalışmalarını ara vermeden sürdürerek İşletme Yönetimi alanında tezli olarak yüksek lisansını tamamlamıştır. Üniversite döneminde akademisyenlik teklifi almış fakat kariyerine siyaset üzerine devam etmiştir. Eğitim hayatının yanında, genç yaşına rağmen iş hayatında da önemli başarılara imza atmış olan EKER, BEHİYE EKER HUKUK & DANIŞMANLIK alanındaki çalışmalarını da ara vermeden sürdürmektedir. Eğitim ve iş hayatının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında da birçok görev üstlenmiş olan EKER, 2013- 2016 yılları arasında Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevini başarıyla yerine getirmiştir. Başkanlık görevini üstlendiği üç yıl içerisinde düzenli olarak, Türk Dili’nin etkin ve güzel kullanımına dair sayısız panellere başkanlık etmiştir. Gerçekleştirilen panellerde ise ülkemizin önde gelen kadın medyacı, gazeteci, akademisyen ve yazarları ile kadın gruplarını buluşturmuştur. 2013- 2015 yılları arasında Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkez Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliğigörevlerini ifa etmiştir.TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Üyeliği görevlerini ifa etmiştir. Halen MİYSAD Yürütme Kurulu Üyeliğinedevam etmektedir. Siyaset hayatında; 2004-2009 yıllarında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim ve Yürütme Kurulu Üyeliği, 2009-2011 yıllarında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, aynı zamanda İl Teşkilat Komisyonu 1. Bölge Sorumlusu, 2011 yılı Genel Seçimlerinde İstanbul 3. Bölge, 18. Sıradan milletvekili adayı olmuştur. 2012-2015 yıllarında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğinde yeniden görev almıştır. Aynı zamanda İl Teşkilat Komisyonu’nda ve seçim sürecinde İl Seçim İşleri Komisyonunda 1. Bölge Sorumlusu olarak görev almıştır. 2019-2021 yıllarında AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği görevini ifa etmiştir. 2021-Halen AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütmektedir. İyi düzeyde İngilizce bilmektedir ve iki çocuk annesidir."
1982 yılında İstanbul’da doğdu. 1999 yılında Asfa Koleji’nin ardından, 2004’te Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği bölümünden “Kalite Yönetimi” konulu teziyle mezun oldu. Ardından Bilgi Üniversitesi’nde “How Brand Knowledge InfluencesConsumers’ PurchaseIntention” teziyle MBA programını tamamladı. 2005-2014 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, Mali ve İdari İşler Birim Başkanlığı ve Ar-ge Birim Başkanlığı görevlerinde bulundu. 5 Aralık 2015’te AK Parti Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. 3 yıl boyunca Ar-Ge Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Bu görevi sırasında; kadın kolları teşkilatlarının, il başkanlarının, yönetimlerinin bölgesel ve genel profil analizlerini raporladı. Kadın Kolları Ar-Ge Bülteni’nin editörlüğünü yaptı. 16 Nisan 2017 halk oylaması saha çalışması istatistiki günlük raporlarını hazırladı. Kadın Kolları kurumsal kimliğinin desteklenmesi ve çalışmaların sistematik takibi için bilişim altyapısı kurulması çalışmalarını başlattı. AK Parti 6. ve 7. Olağan Büyük Kongre’leriyle Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak iki dönem seçilerek, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Birçok sivil toplum kuruluşunda ve hemşeri derneklerinde aktif çalışmalarda bulunan Paker, ileri düzeyde İngilizce bilmekte olup evli ve 2 çocuk annesidir."
Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Uluslararası hukuk, insan hakları, küresel hukuk ve yönetim, ekonomi hukuku ve uluslararası hukukta güncel gelişmeler konularında dersler vermektedir. Lisans eğitimini, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlamıştır. Ardından, Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden (ABD) mezun olarak yüksek lisans (LL.M.) derecesini almıştır.Harvard Hukuk Fakültesi’nde bir yıl araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. Sonrasında, Stanford Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde (ABD) ikinci yüksek lisans eğitimini tamamlamış ve Stanford Üniversitesi tarafından üstün akademik başarı gösteren öğrencilere verilen “Stanford Uluslararası Hukuk Çalışmaları Programı (SPILS)” başarı ödülüne layık görülmüştür. Prof. Dr. Yüksel, doktora derecesini de Stanford Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden almıştır. Aynı zamanda lisansüstü eğitimi sırasında ve sonrasında Harvard ve Stanford Üniversiteleri’nde öğretim görevlisi olarak dersler vermiştir. Ayrıca Harvard Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin Türkiye ve Avrupa başkanlıklarını yapmış ve Harvard Üniversitesi tarafından verilen “Harvard Özel Ödülü’nü” almıştır. Hukuk ve küresel yönetim alanında, İngilizce ve Türkçe dillerinde olmak üzere ulusal ve uluslararası nitelikte çok sayıda kitap ve makaleler yayımlamış, akademik konferanslarda konuşmacı olarak yer almıştır. Bilimsel araştırma ve yayınlarında uluslararası hukuk, ekonomi, siyaset ve sosyal teori alanlarında disiplinler arası bir yaklaşım ile hukuk, etik, küresel yönetim, adalet, demokrasi ve ekonomik kalkınma politikaları ile ilgili sorunlara çözümler üretmeye yönelik çalışmalar yapmaktadır. Uluslararası ticaret ve şirketler hukuku alanlarında da geniş tecrübe sahibi olan Prof. Dr. Yüksel, akademik çalışmalarının yanı sıra avukatlık, hukuki danışmanlık ve üst düzey yöneticilik görevlerini yürütmüştür. ABD’deki Silikon Vadisi’nde teknoloji hukuku ve Washington D.C.’de uluslararası ticaret ve şirketler hukuku alanlarında dünyanın en büyük şirketlerinde çalışmış olup bu kapsamda çok sayıda devlet ve uluslararası şirkete hukuk ve yönetim danışmanlığı yapmıştır. Sonrasında, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen grup şirketlerinde baş hukuk müşavirliği ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde hukuk ve küresel yönetim alanında uzun yıllar öğretim üyeliği yapmış olan Prof. Dr. Yüksel, buna ek olarak gerek Türkiye gerekse yurt dışındaki prestijli üniversitelerde misafir öğretim üyesi olarak dersler vermiştir. Ayrıca çok sayıda yüksek öğrenim kurumuna da akademik programları konusunda danışmanlık yapmıştır. TBMM 23. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili olarak seçilen Prof. Dr. Yüksel, milletvekilliği süresince Türkiye-AB Karma Parlamento, AB Uyum ve Adalet Komisyonlarında görev yapmış olup Adalet Komisyonunun E-Devlet Alt Komisyonu başkanlığını yürütmüştür. Türkiye’yi parlamenter diplomasi alanında ve uluslararası örgütler nezdinde aktif olarak temsil etmiştir. Ayrıca bu dönemde AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği’ne seçilmiştir. AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşlerinden Sorumlu Koordinatör Başkan Yardımcılığı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 24 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nde Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiştir. Aynı zamanda AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalında öğretim üyesi olan Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, evli ve dört çocuk babasıdır. İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir. Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri İstanbul 3. Bölge 3. Sıra Milletvekili adayıdır."
1988 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray ilkokulu ve Galatasaray Lisesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra İngiltere London Metropolitan Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Bir yılı aşkın bir süre bankacılık sektöründe faaliyet gösterdi. 2013 yılından itibaren özel bir şirkette üst düzey yönetici ve yönetim kurulu üyeliği görevini devam ettirmektedir. İyi derecede Fransızca ve İngilizce, orta düzeyde İtalyanca bilmektedir. Üye olduğu dernek ve vakıflar; Galatasaray Cemiyeti, Üye Galatasaray Spor Klubu, Üye MAREV (Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı) Ailece kurucu üye"
Erkan Kandemir, 1981 yılında İstanbul, Üsküdar’da doğmuştur. İnşaat mühendisi, İstanbul milletvekili ve teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamlayan Kandemir, Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. İngiltere’de Kingston Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümünde yüksek lisans eğitimi almış, ardından University of London/King’s College, Ortadoğu Araştırmaları bölümünde ikinci yüksek lisansını tamamlamıştır. Ayrıca Cambridge Üniversitesi Uluslararası İlişkiler programına katılmıştır. Ortaokul ve lise yıllarından itibaren aktif olarak sosyal çalışmaların içerisinde bulunmuş olan Kandemir, Üniversite yıllarında Mühendislik Fakültesi Dernek Başkanlığı yapmıştır. Ak Parti’nin kuruluşuyla birlikte Ak Parti İstanbul Gençlik Kollarında görev almış ve 2009 yılında Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanlığı görevine getirilmiştir. 3 senelik görev hayatı sonunda eğitim amacıyla yurtdışına çıkmıştır. 2014 yılında Başbakan Danışmanı olarak görev yapmış, aynı yılın Ekim ayında Sağlık Bakanlığı’na Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır. Ak Parti’den 25, 26 ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili olarak seçilmiş, 18 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleşen Ak Parti 6. Olağan Kongresi’nde MKYK üyesi olmuştur. Bu tarihten itibaren Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Erkan Kandemir evli ve üç çocuk babasıdır."
Malatya / Darende - 1968, Mehmet, Hatice. İktisatçı, İş Adamı; Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünü bitirdi. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görevler alarak sosyal ve ekonomik çalışmalar yaptı. Fazilet Partisi Zeytinburnu İlçe Belediye Meclis Üyeliği, Grup Başkanvekilliği ve Belediye Başkanvekilliği; AK PARTİ Küçükçekmece Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Başkanvekilliği; Başakşehir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyeliği görevlerinde bulundu. AK PARTİ İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi seçilerek AK PARTİ İstanbul Teşkilat Başkanı olarak görev yaptı. 25. 26. ve 27. dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Orta düzeyde Almanca bilen Dalkılıç, evli ve 3 çocuk babasıdır."
Prof. Dr. Halit Yerebakan, 1982 tarihinde İstanbul’da doğdu. Türkiye ve Amerika’da ilk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra 2000 yılında İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimine başlayıp, başarı bursu ile 2006 yılında tıp eğitimini tamamladı ve doktor oldu. Tüm eğitim hayatı boyunca klinik stajlarını sırasıyla Şişli Florence Nightingale Hastanesi, Columbia Üniversitesi New York Presbyterian Hastanesi ve Belçika’da OLV Ziekenhuis Hastanesi gibi dünyanın kalp ve damar cerrahisinde önde gelen merkezlerinde yaptı. Bir taraftan kalp cerrahlığı yolunda adımlarını atarken diğer yandan mentoru Dr. Mehmet Öz sayesinde sağlık iletişimi konusunda çalışmalarına başladı. Tıp Fakültesi’nin sonunda bir yol ayrımına geldi; Cenevre Üniversitesi kalp ve damar cerrahisi kliniğine asistan olarak ve Columbia Üniversitesi’ne ise kalp ve damar cerrahisi alanında kök hücre uygulamalarında araştırma görevlisi olarak kabul edildi. Ancak, meslek hayatına yurt dışında başlamak yerine ülkemizde, hep hizmet etmek istediği topraklarda başlamak istedi. Sonrasında, 2007 yılında tek tercih yaparak kazandığı Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’nda ihtisas eğitimine başladı. Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nde 2008 yılında başlatılan; Kalp Yetersizliği Cerrahisi Programında, bir vakıf üniversitesi hastanesinde uygulanan ilk kalp nakli ve İstanbul’da ilk kalp destek sistemleri uygulamalarında cerrahi ekip içerisinde görev yaptı. Prof. Dr. Dr. Halit Yerebakan, ihtisas süresince çalıştığı tüm hocalarının desteği ile uzmanlık eğitimine devam ederken bir yandan da 2011 yılında kabul edildiği Columbia Üniversitesi College of Physiciansand Surgeons Tıp Fakültesi’nde çalışmalarına başladı. Columbia Üniversitesi’nde kalp nakli alanında yaptığı çalışmaları neticesinde ise dünyanın en büyük kalp nakli serisi üzerine hazırlamış olduğu tez ile Mayıs 2012 yılında uzman oldu. Uzman olarak mesleğine adımını attığı ilk gün dünyanın en iyi kalp nakli eğitim merkezi Columbia Üniversitesi’nde Kalp Nakli Araştırma ve Koordinasyon ekibinde doktora sonrası klinik araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 2013 yılında kalp cerrahisi konusunda dünyanın en önemli derneği olan AmericanAssociation of ThoracicSurgeons da tüm dünyada sadece 25 kalp cerrahının aday olduğu 2013 yılı EvartsGraham ödülüne Columbia Üniversitesi tarafından aday gösterildi ve dönem ikincisi oldu. 2011-2014 yılları arasındaki yoğun bilimsel çalışmaları sonucunda Tübitak’tan araştırma burs ödülü, American Heart Association araştırma ödülü, AmericanAssociation of Thoracic Surgeons Öğrenci Programı ödülü ve ayrıca Columbia Üniversitesi Enstitü destekli araştırma projeleri fonu kapsamında 4 ayrı bilimsel araştırma ödülü kazandı. Prof. Dr. Halit Yerebakan, 2014 yılında tersine beyin göçünü desteklemek üzere çıkarılan kanun kapsamında Türkiye’ye geri döndü ve Yeditepe Üniversitesi’nde yardımcı doçent kadrosunda göreve başladı. 2017 yılının Mart ayında girmiş olduğu doçentlik sınavını kazanarak doçent oldu. 2019-2022 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nin Başhekimliği görevini üstlendi. 2022 yılında akademik yükseltme jürisinin onayı ile Profesör oldu. Halen aktif olarak Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Yönetim Kurulu Genel Sekreteri ve Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı olarak meslek hayatına devam eden Prof. Dr. Halit Yerebakan’ın birçoğu uluslararası ve önemli kongrelerde sunulmuş 100’ün üzerinde literatür çalışması, 2 ayrı patenti, 1 kitabı bulunmaktadır ve akademik h-indeksi puanı 14’tür. Kalp cerrahisi dışında kendini sağlık sisteminin ve toplumsal sağlığın geliştirilmesi çalışmalarına adayan Prof. Dr. Halit Yerebakan, uluslararası kalite belgelendirme kuruluşlarından eğitim aldı ve medikal cihaz üreten firmalarda kalite yönetim sistemi uygulamalarında baş denetçi olarak Auditor Training Institute tarafından sertifikalandırıldı. Tıbbi cihaz üretimi konusunda teknik uzmanlık deneyiminin yanı sıra ülkemizde Sağlık Bakanlığı Sağlık Politikaları Kurulu ve Çalışma, Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Hayatı Kurulu ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Yönetim Kurulu’nda görevlerde bulundu. Türkiye’de sağlık iletişime önem vererek hazırladığı 10 yıllık arşive ulaşan gazete yazıları ve 1000 bölümün üzerinde televizyon programı ile geniş kitlelere ulaşarak; insanların sağlıklı ve hastalıklardan korunmak için doğru ve güvenilir bilgilere erişmelerine olanak sağlamaya gayret eden Prof. Dr. Halit Yerebakan, ayrıca çeşitli dijital kanallarda oluşturduğu içerikler ile ulaşabildiği herkesin yaşamını iyileştirmek için sağlık bilgilerini ulaşılabilir, anlaşılır ve ilgi çekici bir dil ile sunmaya devam etmektedir. "
1967 yılında Giresun/Bulancak’ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Piraziz’de tamamladı. İş ve öğrenim hayatını sürdürmek üzere İstanbul’a giden Hasan Turan, İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi Anabilim dalı, Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisansını tamamladı. “Hemşehri örgütlenmeleri” üzerinde çalışmalarda bulundu. Ayrıca Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü İşletme Bölümünde Liderliğin Siyaset Bilimindeki Uygulaması alanında yüksek lisansını yaptı. Sporcu ve antrenör olarak 15 yıl Uzakdoğu sporlarıyla ilgilendi. AK Parti Güngören ve Gaziosmanpaşa Belediyeleri meclis üyeliği ile AK Parti grup yönetim kurulu üyesi olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği de yapmıştır. Hasan Turan’ın, ulusal çapta yayın yapan gazete ve dergilerde gezi notları, gözlemleri ve makaleleri yayımlanmıştır. İstanbul’da reklam organizasyon sektöründe ticari faaliyetlerde bulundu. Gençlik yıllarından itibaren; basın-yayın organları ve toplumsal sorumluluk organizasyonlarının çeşitli kademelerinde hizmet verdi. Yerel ve ulusal STK’ların muhtelif kademelerinde çalıştı. Bir süre İTO Basın Yayın Meslek Komitesi üyeliği yapmıştır. Giresun Vakfı Yüksek İstişare Konseyi üyesidir. Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Uzun yıllar Giresun Federasyonu Başkanlığı yapan Turan halen aynı federasyonun Onursal Genel Başkanıdır. 26 ve 27. Dönemde AK Parti İstanbul Milletvekili seçildi. 27. Dönem TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığını ve AK Parti Genel Başkanvekili Yardımcılığı görevlerini yürüten Hasan Turan KİT Komisyonu ve Dışişleri Komisyonları Üyeliğinin yanı sıra 27. Dönem birinci Yasama Yılında TBMM İdare Amiri, AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı görevlerini yaptı. 28. Dönem AK Parti İstanbul 1. Bölge 3. sıradan Milletvekili Adayı olarak gösterilen Hasan Turan evli ve iki çocuk babasıdır."
1963 İstanbul doğumlu olup aslen Kastamonuludur. İlk, orta ve liseyi Maltepe’de okudu. 1987 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisi olarak mezun oldu. Siyasi mücadeleye 1987 yılında Refah Partisi Maltepe Bağlarbaşı Mahalle Yönetimi’nde başladı. 1989 yılında Mahalle Başkanı, 1992 yılında İlçe Başkan Yardımcısı ve ara seçimlerde Belediye Meclis Üyesi oldu. 1994 seçimlerinde tekrar Meclis üyesi oldu. 1998 yılında Fazilet Partisi İlçe Teşkilat Başkanı oldu. 2002 yaşında AK Parti İl Yönetimi’ne girdi ve 2011 yılına kadar Tanıtım Medya, Teşkilatlanma ile Siyasi Hukuki İşler Birim Başkanlığı yaptı. 2007 ve 2009 seçimler ile 2010 seçimlerinde İl SKM Başkanlığı yaptı. 2011-2015 arası Türk Standartları Enstitüsü Başkanlığı ile İslam Ülkeleri Standardizasyon ve Metroloji Kurumu Başkanlığı yaptı. 2015 ve 2018 seçimlerinde AK Parti İstanbul milletvekili seçildi. Yayınlanmış 23 kitabı bulunmaktadır. Ayrıca Şehir ve Siyaset dergisi yayın kurulu başkanlığını ve editörlüğünü yapmaktadır. 3 çocuk babası ve 1 torun dedesidir."
1978 yılında İstanbul’da doğmuş olup, aslen Kayserili’dir. İlkokulu Fatih İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Amerika’da Kent State Üniversitesi’nde Ceza Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. İkinci yüksek lisansını İngiltere’de University of Kent’de Uluslararası Ticaret Hukuku alanında tamamladı. Erciyes Üniversitesi’nde Özel Hukuk alanında da doktorasını yaptı. Yurt dışı eğitimini tamamladıktan sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu yurt dışı davaları biriminde çalışarak Uluslararası Tahkim Mahkemeleri’nde görülen davalarda görev aldı. Serbest avukat olan Karayel, Türkiye’de yeni ve sivil bir anayasa yapılmasıyla ilgili çalışmalarda aktif görev aldı. Birlik Vakfı Gençlik Kulübü (Genç Birlik) Genel Başkanlığı yapan Karayel; Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Kayseri Tomarzalılar Vakfı Yöneticisidir. Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) 60. ve 61. Dönemlerde Genel Başkan olarak seçilmiş olup halen MTTB Genel Başkanlığı görevini yürütmektedir. 1 Kasım 2015 ve 24 Haziran 2018’de 26. ve 27. Dönem AK Parti Kayseri Milletvekili olarak seçildi. AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı, AK Parti 3. Olağan Kongresi’nde MKYK üyeliği, TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyeliği, AGİT-PA Türkiye Delegasyonu sözcülüğü görevlerini yaptı. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanlığı görevini ifa etmektedir. Çok iyi derecede İngilizce, orta seviyede Almanca ve Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır."
1959 yılında Sivas’ta dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü’nden mezun oldu. 1977 yılında MSP Kadıköy baş müşahidi olarak siyasete atıldı. 1984 yılından itibaren Refah Partisi Kadıköy İlçe Teşkilatı’nda İlçe Yönetimi’nde 2 dönem Seçim İşleri, 2 dönem Teşkilat Başkanlığı yaptı. 1991 Genel Seçimlerinde, Refah Partisi’nden İstanbul Milletvekili adayı oldu. Erdem, 1995 -2001 yılları arasında Refah ve Fazilet Partisi’nde İlçe Başkanlığı görevlerini yürüttü. 1999 Yerel Seçimlerinde 1. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak yer aldı. 1999 yılında İl Genel Meclisi Üyesi seçildi. AK Parti’nin kuruluşuyla birlikte, İl Genel Meclis Grubu’nu kurdu. Grup Başkanı seçilen İsmail Erdem, 2001- 2004 yılları arasında AK Parti Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 3 Kasım 2002 Genel Seçimlerinde 1. Bölge SKM Başkanlığı yaptı. 2004- 2009 yılları arasında İBB Meclis Üyeliği, 2005- 2009 yılları arasında Encümen Üyeliği görevlerini yürüten Erdem, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde, iki dönem üst üste Sancaktepe Belediye Başkanı seçilmiştir. Sancaktepe Belediyesi Spor Kulübü’nün Onursal Başkanı ve Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesidir. Erdem, Ensar Vakfı Genel Merkez 1. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi İstanbul Dostluk Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, kurucusu olduğu Medeniyet Yolcuları Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı olmasının yanı sıra, Sivas Platformu Başkanlığı ve İstanbul Sivas Konfederasyonu Genel Başkanlığı görevini yürütüyor. İsmail Erdem, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den İstanbul İli, Ataşehir İlçesi Belediye Başkan adayı oldu. 20.01.2021 tarihinden, 11.03.2023 tarihine kadar AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı yapmıştır. “Yerel Siyaset ve Belediyecilik” isimli bir kitabı bulunuyor. İsmail Erdem, evli ve dört çocuk babasıdır."
Ankara’da doğdu (1976). Ankara Mimar Kemal Lisesinin ardından Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu (1999). Yüksek Lisansını, Kentsel Dönüşüm alanında tamamladı. (2017) İnşaat alanında faaliyet gösteren çeşitli özel sektör kuruluşlarında çalıştı. (1999-2005) TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığında uzman olarak görev yaptı. (2005-2006) TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevinde bulundu. (2006-2009) T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini ifa etti. (2009-2018 Temmuz) Yeni kabinenin ilk Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum, evli ve 3 çocuk babasıdır."
1973 yılında Rize’de doğdu. Lise eğitimini Çamlıca Kız Lisesi’nde tamamladı. 1995 yılında Marmara Üniversitesi Eczacılık fakültesinden mezun oldu. Ardından 2007’de ABD’de Indiana Üniversitesi’nde Halk Sağlığı alanında yüksek lisansını tamamladı. Halen Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Halk Sağlığı alanında doktora eğitimine devam etmektedir. Tuba DURGUT, 2009-2018 arasında Dünya Sağlık Örgütü proje danışmanlığı, aynı dönemde Sağlık Bakanlığı müşavirliği (2010-2014) ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müşavirliği (2014-2018) görevlerini yürüttü. Kariyeri boyunca tütün kontrolü, obeziteyi önleme, kadına karşı şiddet gibi alanlarda çalışmalar gerçekleştirdi ve her biri ülke çapında etki yaratan sosyal kampanyalar yönetti. Yeşilay Yönetim KuruluÜyeliği ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Toplumsal Farkındalık Komisyonu Üyeliği yaptı. 2018 genel seçimlerinde AK Parti 27. Dönem İstanbul milletvekili olarak seçildi. TBMM çatısı altında Asya Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekilliği görevlerini icra etti. Tütün kontrolü alanında ülkemizde ve uluslararası çapta gerçekleştirdiği çalışmalar ile 2021 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından “tütün kontrolü” alanındaki başarılı bireylere ve kuruluşlara verilen “31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü” Avrupa Bölgesi Ödülüne layık görüldü. Tuba DURGUT evli ve iki çocuk annesidir."
1959 yılında Diyarbakır / Dicle’de doğdu. Kahramanmaraş’ta orta ve lise öğrenimini tamamladı. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Ana Bilim Dalı Kent Çalışmaları ve Yönetimi yüksek lisans programını tamamladı. 2004-2018 yılları arasında 3 dönem Fatih Belediye Başkanlığı yaptı. Ayrıca dönemsel olarak Haliç Belediyeler Birliği Başkanlığını yürüttü. 2013-2016 yılları arasında Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2001 yılında AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi, 2003 yılında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 24 Haziran 2018’de 27. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi. AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma, Turizm Komisyonu Üyeliği, Türkiye-Slovakya Dostluk Gurubu Başkanlığı görevlerini yürüttü. İngilizce bilen Demir, evli ve 2 çocuk babasıdır."
Mustafa Hulki Cevizoğlu, 01 Mayıs 1958’de Tirebolu’da doğdu. Baba adı Avni, anne adı Emine’dir. Akademisyen (Doç. Dr. Dr.), Gazeteci; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni (Mülkiye) bitirdi. Ankara Üniversitesi’nde İşletme alanında (tez konusu “Özelleştirme”), Arel Üniversitesi’nde Sosyal Psikoloji alanında (tez konusu “Kitle Psikolojisi”) yüksek lisanslarını; Maltepe Üniversitesi’nde Sosyoloji alanında (tez konusu “Yeni Toplumsal Hareketler”), Ankara Üniversitesi’nde Felsefe ve Din Bilimleri alanında (tez konusu “Toplumsal Denetim Aygıtları”) doktoralar yaptı. Ayrıca, özel öğrenci olarak Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi’nde Astronomi ve DTCF’nde Felsefi Antropoloji alanlarında doktora eğitimleri aldı. Yazılı ve görsel medyada genel yayın yönetmenlikleri, programcılık (canlı olarak yayınlanan 1.200 adet “Ceviz Kabuğu” programı) ve yorumculuk yaptı. 30. yılına giren “Popüler Bilim” dergisinin kuruculuğu ve Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Büyük çoğunluğu üniversitelerden olmak üzere 100’den fazla basın ödülü bulunuyor. 54 kitabı, 1.100 adet gazete köşe yazısı, ulusal ve uluslararası bilimsel hakemli dergi ve kitaplarda çok sayıda makale ve kitap bölümleri yayınlandı. Başkent Üniversitesi, Arel Üniversitesi ve Nişantaşı Üniversitelerinde ders verdi. İyi düzeyde İngilizce ve orta düzey altı Japonca bilen Cevizoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.
Nilhan Kösen Ayan, 5 Şubat 1980 yılında İstanbul’da doğdu. 1998’de Acıbadem Özel Doğuş Lisesi’nden, 2002 yılında Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2009’da Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisansını tamamladı. Üniversitede öğrenciyken stajyer olarak girdiği medya kuruluşunda 12 yıl çalıştı. 2002-2005 yılları arasında haber editörlüğü ve muhabirliği yaptı. Aynı zamanda dünya basınında yer alan haberleri derleyip önemli olayların ülkemiz üzerindeki etkilerini konu alan bir dış haber programı hazırlayıp sundu. 2006’da Saran Grubu’na ait Türkiye’nin ilk kadın radyo kanalı Radyo Pink’te program yaptı. 2006-2009 yıllarında Habertürk’te Metropol isimli programı hazırlayıp sundu. Bu dönem içinde dergilerde editörlük yaptı. 2009-2011 tarihleri arasında televizyon programı yaparken dünyayı gezme fırsatı buldu. Afrika’nın büyük bölümünü gezdikten sonra bu bölgelere yardım için çeşitli faaliyetlerde bulundu. 2011-2012’de sabah ve gece haberlerinde editörlük ve spikerlik yaptı. 2012-2016 döneminde aile şirketinde çalıştı. Dünyanın farklı noktalarına seyahatlerini sürdürürken birçok yardım projesine destek verdi. 2020-2023 yılları arasında Kızılay Kadın Kolları İstanbul İl Başkanı olarak görev aldı. 2021 İstanbul Üniversitesi Kentsel Dönüşüm eğitimi ve 2022 IFRC İlk Yardım Sertifikası aldı. 2023 Harvard Üniversitesi erken dönem dezavantajlı çocuklarla iletişim eğitimi alıyor. Nilhan Kösen Ayan evli ve bir çocuk annesi."
1959’ da Ordu, Ünye’de doğdu. Ülkemizin tanınmış âlimlerinden Cumhuriyet Dönemi’nde Latin harfleriyle yazılmış ilk ilmihal kitaplarından “Âmentü Şerhi”nin müellifi, İstiklal Savaşı gazilerinden merhum Binbaşı Numan Kurtulmuş’un torunu, birçok vakıf ve hayır kurumunun öncülerinden merhum Doktor İsmail Niyazi Kurtulmuş’un oğludur. Lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde, lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. 1992 yılında İktisat Doktoru, 1994 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde doçent ünvanını aldı. ABD’de Cornell Üniversitesinde akademik çalışmalarını sürdürdü. 2004 yılında profesör oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde uzun yıllar Sosyal Siyaset ve İnsan Kaynakları Yönetimi konularında dersler verdi. Kurtulmuş, 1998 yılında aktif siyasete girerek Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2008’de Saadet Partisi Genel Başkanı seçildi. 1 Kasım 2010 tarihinde Halkın Sesi Partisi’ni (HAS Parti) kurdu. HAS Parti, 2012’de bütünleşme kararı alarak AK Parti ile birleşti. AK Parti’de Ekonomi İşleri’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Kurtulmuş, 29 Ağustos 2014 tarihinde 62. Hükümet’te Başbakan Yardımcısı olarak görevine başladı. 63, 64 ve 65. Hükümetler döneminde Başbakan Yardımcılığı ve Hükümet Sözcülüğü yapan Numan Kurtulmuş, 65. Hükümet’te yapılan değişiklik ile Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yaptı. AK Parti 6. Olağan Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçilen Kurtulmuş, halen AK Parti Genel Başkan Vekilliği görevini yürütmektedir. Numan Kurtulmuş, evli ve üç çocuk babasıdır."
1973 yılında Tokat’ta doğdu. Lise eğitimini Tokat İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne giriş yaptı ve 1999 yılında mezun oldu. Askerliğini Bursa’da yaptı. Üniversite sonrasında 2001 yılında serbest avukatlık faaliyetine başladı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevler aldı. 2009-2015 yılları arasında VEFA İlim Yayma Mezunları Derneği’nin kurucu başkanlığını yaptı. İlim Yayma Vakfı’nda 2013 yılından itibaren Yönetim Kurulu Üyesi olup, Genel Başkanvekilliği görevini yürütmektedir. Bosna Hersek’te faaliyet gösteren Sedef Vakfı’nda Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütmektedir. Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nde Mütevelli Heyeti Üyeliği görevini yürütmektedir. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nde Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk İşleri Başkanlığı görevini yürütmektedir. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu HukukuAna Bilim Dalında yüksek lisans tez aşamasındadır. Nurettin Alan, halen serbest avukatlık yapmaktadır."
12.03.1969 tarihinde Almanya’nın Hamm kasabasında doğan Oğuz Üçüncü evli, üç kız babası ve iki kız torunu dedesidir. 1994 yılında yüksek makine mühendisi ünvanıyla Fachhochschule Dortmund’tan mezun olmuştur ve 1996 yılında inşaat malzemesi sektöründe kendi şirketini kurup halen faaliyetlerine devam etmektedir. İlk defa 1985 yılında görev aldığı Avrupa Milli Görüş teşkilatlarında sırasıyla Şube Gençlik Başkanlığı, Gençlik Bölge Yürütme kurulu üyeliği, Genel Merkez Gençlik Merkez yürütme kurulu üyeliği ve 2002-2014 arası İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları Genel Sekreterlik görevlerini ifa etmiştir. 2014-2023 arası İslam Toplumu Genel Merkezine fahri danışmanlık görevini sürdürmüştür. İleri düzeyde hakim olduğu yabancı diller: Almanca ve İngilizce."
Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1990 yılında mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Din Sosyolojisi alanında yüksek lisans yaptı. Serbest avukat olarak çalıştı. Medya alanında çalışmalar ve televizyon programları yaptı. 2003 yılında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. İl Başkan Yardımcısı olarak Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini üstlendi ve fasılasız üç dönem İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2012’de 3. Olağan İstanbul İl Kadın Kolları Kongresinde AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığına seçildi ve 2015 tarihine kadar bu görevini sürdürdü. 25. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 2016-2018 yılları arasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı olarak görev aldı. 27. Dönemde Tokat Milletvekili seçilerek Grup Başkanvekili olarak görev yaptı. 2021-2022 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini sürdüren Özlem Zengin 28. dönem İstanbul Milletvekili adayıdır. İyi düzeyde İngilizce bilen Zengin, 3 çocuk annesidir."
1981 Kastamonu doğumludur. 2003 İstanbul Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Bremen Üniversitesi’nde Avrupa Birliği Hukuku’nda yüksek lisansını ve yine aynı üniversitede Avrupa Birliği ve Türkiye’de Kamu Özel Ortaklıkları Hukuku’nda doktorasını tamamladı. 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu. 2015-2018 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Seçim İşleri Birim Başkanlığı görevini ifa etti. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde yönetim kurulu üyeliği yaptı. AK Parti İstanbul 6. Olağan İl Kongresi’nde Yönetim Kurulu Üyesi seçildi akabinde İl Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Birim Başkanı olarak görev yaptı. Son olarak, 2019 yılında itibaren AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı olarak görev yapmaktadır. 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı oldu. Rabia İlhan evli ve iki çocuk annesidir. İyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir."
1996 yılında İstanbul’da doğan Rümeysa Kadak lisans düzeyinde Marmara Üniversitesi’nde öğretmenlik, İstanbul Üniversitesi’nde ise siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanlarında eğitim görmüş, yüksek lisans düzeyinde ise SOAS, Londra Üniversitesi’nden küresel diplomasi alanından mezun olmuş, Oxford Üniversitesi’nde bölümün tarihteki en genç giriş rekoruna sahip olarak, Oxford Üniversitesi resmi bursu ile Yönetici İşletme Yüksek Lisansı (EMBA) eğitimi görmektedir 21 Mayıs 2017’de AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçilmiştir. 2017-2018 yıllarında AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’nda başkan yardımcısı olarak görev almış, 27. dönemde ise İstanbul milletvekili olarak göreve başlamıştır. 27. dönemde TBMM Başkanlık Divanı üyesi olarak dönemi tamamlanmıştır. Görevi devam ederken gençler ve karar mercileri arasında köprü kurmak amacıyla gençlere yer veren 7 farklı projeye liderlik etmiştir. Eğitim, gençlik, siyasal iletişim ve girişimcilik alanlarında aktif çalışan Kadak, çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir."
Gemi inşa ve makine yüksek mühendisi; 1973 yılında itü makine fakültesi gemi inşa bölümünü bitirdi. 1974-1975 Yıllarında askerlik görevini deniz astsubayı olarak gölcük askeri tersanesi’nde yaptı. İstanbul Üniversitesi İşletme İktisatı Enstitüsü’nü bitirdi. 1973-1974, 1975-1983 Yıllarında Denizcilik Bankası Tersaneleri’nde mesleği ile ilgili çeşitli görevlerde hizmet verdi. Bu arada çeşitli yurt dışı kuruluşlarda (İngiltere’de) mesleki eğitimde bulundu. 1983-1989 Yıllarında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 1989-1995 yıllarında Türkiye gemi sanayi genel müdürü ve yönetim kurulu başkanı olarak görev aldı. Türk loydu danışmanı, marmara grubu vakfı genel başkan yardımcısı, kardemir yönetim kurulu üyesi ve darülaceze vakfı yönetim kurulu üyesi görevlerinde bulundu. 20. dönem Iğdır, 21. dönemde İstanbul milletvekili olarak seçildi. KİT komisyonu üyeliği ve başkan yardımcılığı, plan ve bütçe ve avrupa komisyonu üyeliği, nato parlamenter asamblesi Türk grubu üyeliği görevlerinde bulundu. 2006 Yılında Azerbaycan hükümeti tarafından verilen terakki madalyası sahibidir. 27. dönemde İstanbul milletvekili seçildi. 27. dönem Türkiye Azerbaycan parlamentolar arası dostluk grubu başkanı akdeniz için birlik parlamenter asamblesi (aib-pa) türk grubu başkanı bayındırlık, imar, ulaştırma ve turizm komisyonu üyesi. 1 Nisan 2020 tarihinde Azerbaycan Hükümeti tarafından Azerbaycan ve Türkiye arasındaki dostluk ve iş birliğinin pekiştirilmesinde göstermiş olduğu hizmetlerdolayısıyla “dostluk nişanı” ile taltif edildi. 13 Kasım 2021 tarihinde azerbaycan kooperasyon üniversitesince Azerbaycan ve Türkiye arasındaki dostluk, kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi, bilim ve eğitim alanındaki katkılardan dolayı fahri profesör unvanı verildi. İngilizce bilen Ayrım, evli ve 2 çocuk babasıdır."
1983 İstanbul doğumlu Seda Gören Bölük baba tarafından Erzincan Kemaliye, anne tarafından ise İstanbul Çatalca Yalıköylü’dür. Lise öğrenimini Saint Benoit Fransız Lisesinde, lisans eğitimini Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlamıştır. Lisans eğitiminin bir kısmını Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında Fransa’nın Lille şehrinde, Siyasal Bilimler Enstitüsünde; Yüksek Lisansını ise Avrupa Komisyonu Jean Monnet programı bursiyeri olarak Strasbourg Robert Schuman Üniversitesi Siyasal Bilimler Enstitüsü’nde, Avrupa Politikaları bölümünde “AK Parti’nin AB Politikası ve Dış Politika Ekibi incelemesi” konulu teziyle bitirmiş halen İstanbul Üniversitesi “Türkiye Cumhuriyeti Tarih” doktora programına devam etmektedir. Üniversite yıllarında ulusal ve uluslararası birçok münazara turnuvasına katılmış, Galatasaray Üniversitesi Avrupa Birliği ve Ortadoğu sertifika programlarını gerçekleştirmiştir. Model Avrupa Birliği konferansının (Euroforum) 2005 yılı başkanlığını yürütmüştür. Siyasi hayatına, 2009 Yerel Seçimleri’nde Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi olarak başlayıp; 2009-2011 yılları arasında AK Parti Esenyurt İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam etmiştir. 2015 Aralık ayında yapılan kongrede Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyeliğine seçilerek Sosyal Politikalar, Dış İlişkiler, Ar-Ge ve Teşkilat Başkan Yardımcılıkları görevlerinde bulunmuştur. 2016 Eylül ayında Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görevlendirilmiştir. Eylül 2017-Ağustos 2018 tarihleri arasında Dış İlişkiler Başkanı olarak Kadın Kolları Merkez Karar Yürütme Kurulu’nda yer almıştır. Dış İlişkiler Başkanlığı döneminde Almanya’da 2018 Genel Seçim çalışmalarında bulunmuştur. Ağustos 2018 ayında Genel Merkez Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde tekrar Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyeliğine seçilmiştir. Eylül 2018-Mart 2021 tarihleri arasında Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanlığı görevini tamamlamıştır. 2021 Mayıs ayından bu yana ise Genel Merkez Çevre Şehir ve Kültür Başkan Yardımcısı, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Marmara Bölge Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evlidir, çok iyi derecede Fransızca, iyi derecede İngilizce bilmektedir."
Sena Nur ÇELİK, 15 Ağustos 1986’da İstanbul’da doğdu. Antalya, Alanyalıdır. Avukattır. 25, 26 ve 27. Dönem AK Parti Antalya Milletvekilidir. 2004 senesinde Üsküdar Amerikan Lisesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2007 yılında İngiltere’de Warwick Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde onur derecesiyle tamamladı. 2008’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi denklik programından mezun oldu. Yüksek lisansını 2010 senesinde London School of Economicsand Political Science Üniversitesi’nde (LSE) Uluslararası Ticaret Hukuku alanında onur derecesiyle tamamladı. Eğitim hayatı döneminde Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMYK) ve çeşitli hukuk bürolarında görev aldı. İstanbul’da bulunan bir uluslararası hukuk firmasında dört yıl çalışarak Türkiye ve yurt dışında gerçekleşen şirket birleşme ve devralma, stratejik ortaklık, yeniden yapılandırma, proje finansmanı ve altyapı projeleri gibi büyük çaplı ticari ve finansal işlemlerde, birçok sektörde faaliyet gösteren önde gelen yabancı ve Türk yatırımcılara avukatlık ve danışmanlık hizmeti verdi. Haziran 2016’da başladığı AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve 26. Yasama Dönemi’nde başladığı TBMM Dışişleri Komisyonu Sözcülüğü görevlerini yürütmeye devam etmektedir. 27. Yasama Dönemi’nin başından itibaren TBMM Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Grubu üyesi olarak görevlendirilmiş olup ülkemizi AKPM’de temsil etmektedir. AKPM Hukuk ve Eşitlik Komisyonları üyesi olarak yaptığı çalışmalar kapsamında Avrupa’daki Kadın mültecilerin İslam karşıtlığı ve ırkçılıktan korunmasına ilişkin raporun raportörü olarak seçilmiş, hazırladığı görüş raporu AKPM Daimî Komisyon’u tarafından oybirliğiyle kabul edilmiştir. Halihazırda, Avrupa’da kadınların ekonomiye katılımının güçlendirilmesi ve Müslüman kadınların iş hayatında yaşadığı ayrımcılığın önlenmesine ilişkin raporun raportörlüğünü yürütmektedir. 26. Yasama Dönemi’nde TBMM Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu Başkan Vekilliği, AGİTPA Göç Komisyonu Başkan Vekilliği, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyeliği ve Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Türk Grubu Üyeliği yapmıştır. Ana dil düzeyinde İngilizce, başlangıç seviyesinde Arapça bilmektedir. "
Şengül Karslı, Erzurum’un Pasinler ilçesinde doğdu. İstanbul’da büyüyen Karslı, Üsküdar Cumhuriyet Lisesi’nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitim aldı. İş hayatına kendi hukuk ofisi ile başlayan Şengül Karslı avukatlığının yanı sıra uzman arabulucu, uzlaştırmacı ve çeşitli üniversitelerde Hukuk ve Arabuluculuk eğitimleri vermek sureti ile eğitmen olarak devam etmektedir. Yüksek lisans eğitimini Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı’nda “Türkiye’de Seçimlerin Yönetimi ve Denetimi ile Uygulamadan Doğan Sorunlar” konulu tezi ile tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi gibi önemli üniversitelerde liderlik, siyaset ve psikoloji eğitimleri almış ve hem profesyonel hem de gönüllü olarak önemli görevler üstlenmiştir. Şengül Karslı’nın siyasi hayatı ise; AK Parti Sandık Müşahiti ve Kat Sorumlusu olarak başladı. Ümraniye İlçesi’nde Mahalle Yönetimi, İlçe Gençlik Kolları’nda görev yaptıktan sonra Ana Kademe İlçe Sekretarya Birim Başkanı, Sosyal İşler, Ar-Ge, Yerel Yönetimler ve Siyasi Hukuk İşler Birim Başkanlığı görevlerini üstlenirken aynı zamanda 2014 yerel Seçimlerinde İlçe SKM Başkanı olarak görev yaptı. 2011 Genel Seçimlerinde ise, 1. Bölge SKM Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı olarak partinin seçim başarısı için mücadele etti. 2009 ve 2014 yılları arasında AK Parti Ataşehir İlçe Meclis Üyesi olarak görev yapan Karslı, ilerleyen dönemde AK Parti İl Hukuk Komisyonu Üyesi oldu. 2015-2018 yılları arasında ise İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve 1. Bölge Seçim İşleri Başkanı olarak önemli sorumluluklar üstlendi. 2017 yılında Genel Seçim ve Referandum sürecinde 1. Bölge SKM Program Sorumlusu olarak görev alan Karslı, daha sonra Genel Merkez Ana Kademe MKYK Üyeliği’ne seçildi ve Teşkilat İç Anadolu Koordinatörlüğü’nü üstlendi. Son olarak da İstanbul Ana Kademe İl Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak da çalışmalarını sürdürdü. Şengül Karslı, mesleki ve siyasi görevlerinin yanı sıra sivil toplum örgütlerinde de aktif görevler yaparak, İstanbul 2 Nolu Baro Kurucular Kurulu Üyesi, Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcılığı, Hukukçular Derneği Disiplin Kurulu Üyesi, Yeryüzü Avukatları Derneği’nden Yönetim Kurulu Üyesi, KADEM Hukuk Komisyonu Üyesi ve Yeşilay Ataşehir Kurucu Şube Başkanı, Kızılay Ataşehir İlçe Yönetim Kurulu üyesi olarak faaliyet gösterdi. Şu anda İstanbul 2 Nolu Baro Üyesi, İMRA (Uluslararası Göç ve Mülteci Derneği) YK Üyesi, HAKEDER (Uluslararası Hakların Korunması ve Eğitim Derneği) YK Üyesi, Hukuk Komisyon Başkanı ve UHUB (Uluslararası Hukukçular Birliği) üyesidir. Şengül Karslı, hukuk alanındaki yetkinliklerini geliştirmek için sürekli eğitimler alarak ve çeşitli raporlar hazırlayarak sektörde öncü olmaya devam etti. İstanbul’da yaşayan ve çalışan bir kadın olarak, eğitim, iş ve siyaset alanlarında önemli başarılara imza atmıştır."
1 Nisan 1974 ‘de Erzincan Refahiye’de doğdu. Baba adı Mustafa, anne adı Emine’dir. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde yüksek lisansını yaptı. Maltepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim Dalı Ticaret Hukuku Bölümü’nde doktora eğitimine devam etmektedir. Erzincanlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Erzincan Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği, Refahiye Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Hukukun Üstünlüğü Platformu Yönetim Kurulu Üyeliği, Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği, Ortopedik Engeliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. AKParti’den 26. Dönem Erzincan, 27. Dönem İstanbul milletvekili seçilmiştir. Fransızca bilen BAYRAM, evli 3 çocuk babasıdır."
1976 yılında İstanbul’un Kurtuluş semtinde doğdu. Ailesi çok eskilere dayanan Malatya’nın Arapgir ilçesindendir. 1993-1999 yılları arasında İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nde Tıp eğitimi, 1999-2004 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı İhtisası yaptı. 2003 yılında Genç Milli Futbol Takımı doktorluğu, 2004’te Yeşilköy’deki İnternational Hospital’de, 2005’te Merzifon Askeri Hava Hastanesi’nde, 2005-2018 yılları arasında Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi’nde çalıştı. 2018 sonrası Maslak Acıbadem Hastanesinde ve özel muayenehanesinde hizmet vermektedir. Ortopedik protez cerrahisi, robotik cerrahi, artroskopi, spor cerrahisi, travma ve omurga cerrahisi üzerinde uzmanlığı bulunmaktadır. Tıp alanında yayımlanmış çok sayıda makalesi ve yazılan kitap bölümleri vardır. Mart 2021’de AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu’na (MKYK) seçildi. 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen genel seçim ile 28. dönem İstanbul Milletvekili olarak seçildi. Aynı zamanda TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve TBMM Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu üyesidir. Ekim 2023 tarihinde yapılan 4. Olağanüstü Büyük Kongre seçimlerinde tekrar Merkez Karar Yönetim Kurulu’na (MKYK) seçilerek MKYK üyeliği görevine devam etmektedir. İleri düzeyde İngilizce bilen Dr. Sevan Sıvacıoğlu, evli ve 2 kız çocuğu babasıdır.
Mühendis; İlköğrenimini Bayburt Şair Zihni İlkokulunda; ortaokul ve lise öğrenimini Erzurum Lisesinde üstün başarıyla tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. 1975-1995 yılları arasında özel sektörde mühendislik ve yöneticilik görevlerinde bulundu. 20 ve 21. Dönemlerde Bayburt Milletvekili seçildi. TBMM KİT Komisyonu ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyeliklerinde bulundu; Yasadışı Telefon Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı. Fazilet Partisinin Anayasa Mahkemesince kapatılması nedeniyle Parlamento çalışmalarına Saadet Partisi milletvekili olarak devam etti. 21. Dönemde TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi olarak görev aldı. Fazilet Partisi ve Saadet Partisi Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Pamukçu 24 Mart 2024 tarihinde AK Parti'ye katılarak AK Parti Milletvekili oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Pamukçu, evli ve 4 çocuk babasıdır.
21 Kasım 1969 tarihinde İstanbul’da doğdu. Plevne Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. 1987 yılında siyasete atıldığı Gençlik Kolları’nda İlçe Başkanı ve İl Başkan yardımcılığı yaptı. 1995-1999 yılları arasında Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı, 1999-2002 arasında ise İstanbul İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 6 Ocak 2008 ve 16 Mayıs 2009 tarihleri arasında Demokrat Parti Genel Başkanlığı yaptı.Bir süre siyasete ara verdikten sonra 12 Eylül 2010 Referandumunda “evet” tercihini anlatmak üzere Türkiye’yi dolaşarak ”Demokrasi Buluşmaları” adını verdiği bir dizi seminer düzenledi.2012 Yılında AK Parti’ye katılan Süleyman Soylu 4. Olağan Genel Kurulu’nda MKYK üyeliğine, ardından AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Daha sonra 2014 yılında Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Süleyman Soylu, 25 ve 26. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekili, 24 Haziran 2018’de yapılan Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde de 27. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçilmiş; 64. ve 65. Hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 1 Eylül 2016 tarihinden itibaren de yine 65. Hükümette ve ardından 66. Hükümette de İçişleri Bakanı olarak görev yapmış, 67. Hükümet’te yeniden İçişleri Bakanı olarak yer almıştır. 1994 Yılında sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren bir aile şirketi kuran Süleyman Soylu evli ve iki çocuk babasıdır."
1977 yılında İstanbul’da doğdu. 1994 Kadıköy İmam Hatip Lisesi’ni birincilikle bitirerek, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya bölümüne girdi ve 1999 yılında mezun oldu. Üniversite mezuniyeti sonrası eğitimine devam etmek üzere ABD’ye gitti. 2001 yılında Rochester Community College, MN-Bigisayar Bilimleri ve 2003 yılında Cuyahoga Community College, OH-Bilişim Teknolojileri önlisans programlarını tamamladı. Bir yandan da her iki üniversitenin Muslim Students Association (Müslüman Öğrenci Birliği) de görev aldı ve kız öğrenci başkanlığını yaptı. 2003-2006 yılları arasında FaithIslamic Academy, Akron, OH’da fen bilgisi öğretmenliği ve teknoloji koordinatörlüğü yaparken, University of Akron’da Eğitim Teknolojileri üzerine yüksek lisansını tamamladı. 2006 yılında Türkiye’ye dönüş yaptı. 2006-2007 yıllarında özel eğitim kurumlarında kimya öğretmenliği yaptı. 2007-2009 yılları arasında alanıyla ilgili çeşitli makale tercümeleri ve Harika Çocuk (Montessori Sistemi)-Tim Seldin’in kitap çevirisini yaptı. Özel yetenekli çocuklarla ilgili çalışmalar yaptı. 2009 yılından itibaren kendi kurmuş olduğu Zenith Eğitim Danışmanlık şirketinde danışmanlık yapmakta ve eğitimler vermektedir. İnsani Gelişim ve Toplumsal Eğitim Vakfı (İGETEV) Mütevelli heyet üyesi ve aynı vakfın bünyesinde Müslüman Kadının Tarihi Mirası projesinedevam etmektedir. KAİM (Kadıköy İmam Hatipliler) Vakfı Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı’dır. 2021-2023 yılları arasında Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliğinde bulundu, bu sırada 1. ve 2. Uluslarası İstanbul Eğitim Zirvesi Koordinatörlüğünü üstlendi. 2012-2015 yılları arasında AK Parti İstanbul Kadın Kolları İl Yönetim Kurulu Üyeliği, 2015-2018 yılları arasında AK Parti İstanbul Ana Kademe İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Her iki yönetimde de Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenmiş ve 27. Dönem AK Parti İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı olmuştur. 2018-2021 arası AK Parti 6.Dönem MKYK üyeliği yaptı. Halen AK Parti Dış İlişkiler başkan yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir. İleri derece İngilizce ve orta derece Arapça dillerini bilmektedir."
1965 yılında Konya İl Merkezi’nde doğdu. Lise eğitimini Konya Kız Lisesi’nde tamamladı. 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1997 yılında Haseki Eğitim Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlığını tamamladı. 1997-2010 yılları arasında farklı hastanelerde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı olarak çalıştı. 2010-2013 yılları arasında Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2013-2022 yılları arasında Meva Tıp Merkezi’nde sorumlu müdür olarak çalıştı. AK Parti’nin kuruluşundan itibaren Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi de dahil olmak üzere 2009 yılına kadar Ana Kademe İl Yönetim Kurulu’nda çalıştı. 2009-2015 yılları arasında İl Demokrasi Hakem Kurulu’nda görev aldı. 2018-2023 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politika kurulu üyesi olarak çalıştı. KÜLT (Kültür, Toplum ve Aile Derneği ve Vakfı) Kurucu Başkanlığını yürütmektedir. 1. ve 2. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi, Uluslararası Sağlıklı Yaşlanma Sanatı Kongresi, Çalıştırmayalım Okutalım Projesi, 8 Mart 8 Kadın Projesi (Sevginin Yerini Şiddet Almasın), Anne Ölümlerini Önleme Projesi ve ALO Uluslararası İntihar HattıÇalıştayı gibi çeşitli bakanlıklar, belediyeler ve üniversitelerle işbirliği yaparak Kült Derneği ve Vakfı üzerinden birçok projeyi hayata geçirdi. "
1979 İstanbul doğumlu olup,aslen Erzurumludur. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu. Vatani görevini Malatya’da tamamladıktan sonra 2002 yılında AK Parti Sultanbeyli İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı olarak siyasi hayatına başladı. 2003-2009 yılları arasında AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüttü. 2009-2014 yılları arasında Sultanbeyli Belediye Meclisi Plan Bütçe Komisyon Üyeliği ile eş zamanlı olarak İBB Meclisi’nde Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyon Başkanlığı yaptı. 2004-2009-2014 yerel seçimlerinde İlçe Seçim Kurulu Başkan Yardımcılığı yaptı. 2011-2015 genel seçimlerinde İstanbul 1. bölge SKM Başkanlıklarında görev aldı. Sultanbeyli Erzurumlular Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, İSPADER Yönetim Kurulu Üyeliği ve Sultanbeyli Belediye Spor Kulübü Kongre Üyeliği yaptı. Halen 2018 yolundan beri AK Parti genel merkez teşkilat başkanlığı Karadeniz bölge koordinatörlüğüne devam etmekte olup, kendi aile şirketlerinde yönetici olarak çalışmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır."
Yıldız Konal Süslü; 1 Temmuz 1974 yılında Şanlıurfa Siverek’te doğdu. Psikolog ve Aile Danışmanıdır. Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim bölümünde lisans eğitimini, İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Yıldız Konal Süslü doktora öğrencisidir. ODTÜ’de Aile ve Evlilik Terapistliği, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Aile Danışmanlığının yanı sıra Yas ve Sanat terapistidir. Aynı zamanda Adalet Bakanlığı sosyal arabulucusudur. Bizim Hane adlı Hayat Aktüel bir televizyon programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmıştır. Gençler, evlilikler, aileler ve duygusal zekâ üzerine ulusal ve uluslararası çalışmalar yürütmektedir. Sivil toplum kuruluşlarında da iletişim ve sorun çözme becerileri üzerine eğitim faaliyetlerinde bulunmuştur. 15 Temmuz Derneği danışma kurulu üyesidir. Siyasi hayatı 2003 yılında AK Parti İstanbul Bağcılar İlçe Teşkilat Üyeliği ile başlayıp sırasıyla ana Kademe İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Ana Kademe İl Başkan Yardımcılığı Sosyal İşler Birim Başkanlığı, Milletvekili Adaylığı, Kadın Kolları İl Başkan Yardımcılığı Tanıtım Medya Birim Başkanlığı, İnsan Hakları Birim Başkanlığı, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Siyasi Ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı, 2021 yılındada Ana Kademe İnsan Hakları Başkan Yardımcısı görevlerinde bulunmuştur. Evlilikler ve gençler üzerine kitap ve yayınları bulunmaktadır. İyi derecede Zazaca ve Kürtçe dillerini konuşmaktadır. Evli ve 2 çocuk annesidir."
1970 yılında Adana’da doğdu. Çukurova Üniversitesi’nde Resim – Heykel öğrenimi ile başlayan sanat hayatı İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda müzik öğrenimiyle devam etti. Ve fakat plastik sanatlarla ilişkisini hiç kesmedi. Konservatuar öğrenimi boyunca İstanbul Müziği, Türk Halk Müziği ve Batı Müziği disiplinlerini alanının en usta hocalarından öğrendi. Selahaddin İçli, Erol Sayan, Yavuz Özüstün ile Klasik İstanbul Müziği, Yalçın Tura ile Form Bilgisi, Nida Tüfekçi ve Yücel Paşmakçı ile Halk Müziği ve bağlama, Osman Kut Dinçer ile Batı Müziği, Demirhan Altuğ ile orkestrasyon, Jirayır Arslanyan ile armoni – kontrpuan, Faris Akarsu ve Can Çoker ile piyano çalıştı. İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Modernizmin Halk Müziğine Etkileri” başlıklı tezini yazdı. Popüler Müzik alanı için yazdığı yüzlerce şarkı popüler müzik ortamının en şöhretli solistlerince yorumlanıp yayınladı. 2001 Yılında Ah Le Yar isimli şarkısıyla “Yılın En Güzel Şarkısı Ödülünü” aldı. Yüzlerce film, TV Dizisi, belgesel müziklerini, Anadolu Ateşi ve TROYA Dans Tiyatroları’nın müziklerini yazdı. Eserleri başta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Çek-Prag Senfoni Orkestrası ve Korosu başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışında birçok orkestra ya da grup tarafından seslendirildi. 11. UNIVERSIADE Erzurum Kış Olimpiyatları, Mersin Yaz Olimpiyatları, Necip Fazıl Ödül Törenleri... gibi son derece önemli gösterilerin müziklerini yaptı. Surda Bir Gedik Açtık, Sakarya Türkü, Ayasofya (Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Ayasofya’nın açılışını bu şarkı ve sözleri ile duyurusunu yapmıştır.), Türkiye Yüzyılı, Söyle eserlerinden birkaçına örnek. Eşi Ayla Hacıoğulları yazar ve senaristtir. Büyük Oğlu Civan Hacıoğulları Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinden bu yıl doktor/hekim olarak mezun olacak. Ortanca Oğlu Hacı Genco Hacıoğulları Maltepe Fen Lisesi 11. Sınıf öğrencisidir. Küçük Oğlu Ocak Ali Hacıoğulları Çengelköy – Türkan Sedefoğlu İlkokulu 1. Sınıf öğrencisidir."
1974 yılında Almanya’nın Herne şehrinde doğdu. 1998 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Londra University of Wales İşletme Yönetimi bölümünde yüksek lisans yaptı. 2004 – 2014 yılları arasında kurucu üyesi olduğu Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) Genel Koordinatörlüğü, Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Ekonomi İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı. MÜSİAD Kuzey Ren Vestfalya Yönetim Kurulu Üyeliği, Avrupa Tokatlılar Yardımlaşma Derneği Başkanlığı, Türk Alman Liberaller Birliği Başkan Yardımcılığı, Almanya Divanı Kurucu Üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2014 – 2016 yılları arasında AK Parti Brüksel Temsilciliği’nde başkanlık görevi yaptı. 2015 yılından itibaren Avrupa Parlamentosu’nda AK Parti’nin üyesi olduğu Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformistler İttifakı’nın (AECR) Yönetim Kurulu üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı vazifelerinde bulundu. 2016 – 2018 yılları arasında da UETD Genel Başkanı olarak görev yaptı. 24 Haziran 2018’de 27. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi. 21 Eylül 2018’den itibaren AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı görevini yürütmektedir. Zafer Sırakaya aynı zamanda 10 Ekim 2019 tarihinde kurulan TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyonu`na 16 Ekim 2019 tarihinde başkan olarak seçilmiş bu görevini de halen TBMM`de aktif olarak yürütmektedir. Çok iyi derecede Almanca ve İngilizce bilen Zafer Sırakaya evli ve 3 çocuk babasıdır.