loading.gif
mobile-banner-bg

Türkiye Bu Millete Emanet

...
08 Mayıs 2023 - Pazartesi

İstanbul, tarihinin en büyük buluşmasına sahne oldu. 7’li masanın Batı, FETÖ ve PKK’ya verdiği sözlere isyan eden 1,7 milyon kişi 15 Temmuz mücadelesinin ve destanının sembolü olan Atatürk Havalimanı’na koştu.

14 Mayıs seçimleri öncesi AK Parti, en büyük mitingini İstanbul’da yaptı. Cumhur İttifakı’nın liderlerinin de katıldığı “Büyük İstanbul Mitingi”ne İstanbullular akın etti. Adeta 14 Mayıs zaferinin müjdesini veren 1 milyon 700 bin İstanbullu, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ni hıncahınç doldurdu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bu ne muhteşem bir ihtişam” sözleriyle mahşeri kalabalığı özetledi.

AYNI YOLLARDAYIZ

Eşi Emine Erdoğan ile beraber sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak vatandaşları selamlarken, Cengiz Kurtoğlu’nun “Duyanlara Duymayanlara” şarkısına eşlik etti. İstanbul’da doğduğunu, büyüdüğünü, belediye başkanlığı yaptığını, buradan başbakanlığa ve cumhurbaşkanlığına yürüdüğünü belirten Erdoğan, bu yürüyüşü vatandaşlarla yaptıklarını, tekrar vatandaşlarla aynı yollarda olduklarını söyledi.

BU NE MUHTEŞEM İHTİŞAM

“Bana her şey seni hatırlatıyor” şarkısının sözlerini ve Necip Fazıl Kısakürek’in “Canım İstanbul” şiirinden dizeleri okuyan Erdoğan, şöyle konuştu: “Bu ne muhteşem bir ihtişam. Yollar bir başka zengin, gelemiyorlar. Ve İstanbul bugün haykırıyor. 14 Mayıs’ta birilerini emekliye sevk edeceğiz. Onların kim olduğunu biliyorsunuz, dün Maltepe’deymişler. Evet, şimdi resmi rakamı getirdiler bana, resmi rakam 1 milyon 700 bin.”

“İşte şimdi İstanbul ayağa kalktı. Burada doğduk, burada büyüdük, buranın hizmetkarı olduk. İstanbul’u dünyada saygın bir şehri haline getirdik. İstanbul sadece kendi sınırlarından orada yaşayanlardan ibaret bir şehir değildir. Bunun için İstanbul Türkiye’dir, İstanbul aynı zamanda gönül sınırları Türkiye’yi de aşan bir büyük insan zenginliğinin adıdır.”

DÜNYAYA CEVABI SİZ VERECEKSİNİZ

Cumhuriyetin ilk asrının demokrasi ve kalkınma eksiklerini beraberce telafi ettikleri gibi Türkiye Yüzyılı’nı da milletle beraber kuracaklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti: “Şimdi buradan öyle bir ses verin ki yürekler titresin, gönüller coşsun, kalplerin atışı hızlansın. Hazır mıyız? Şimdi buradan öyle bir ses verin ki ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından duyulsun. Hani o Avrupa’nın gazeteleri, dergileri var ya onlar şimdi burayı izliyorlar. Acaba Atatürk Havalimanı’nda ne oluyor? İşte burada, cevabı siz vereceksiniz siz.”

YENİDEN BİSMİLLAH

“Bu mübarek ülkenin, bu kutlu devletin üzerinde karanlık hesaplar yapanların yüzü düşsün. Öyle bir ses verin ki 14 Mayıs’ta sandıktan çıkacak sonucun müjdecisi olsun. Hazır mıyız? İstanbul, 14 Mayıs’ta fethinden 570 yıl sonra bu şehrin Türkiye Yüzyılı heyecanıyla buluşturuyor muyuz? İstanbul, 14 Mayıs’ta bu ülkenin ve bu şehrin kazanımlarına sahip çıkıyor muyuz? İstanbul, 14 Mayıs’ta evlatlarının geleceğine sahip çıkıyor muyuz? İstanbul, 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı için ‘Bismillah’ diyor muyuz? İstanbul, 14 Mayıs’ta tercihini doğrudan yana kullanıyor musun? Biiznillah, sizlerle beraber bu yolu gümbür gümbür yürürüz.”

İSTANBUL ‘EVET’ DERSE BU İŞ BİTER

“Gümbür gümbür sandıklara gidiyor muyuz? Ben size inanıyorum. Siz İstanbul’sunuz. İstanbul ‘Evet’ derse bu iş biter. İstanbul ‘Birilerini emekli edeceğiz’ derse bu iş biter. Benim size inancım tam. Ve biz bugüne kadar sadece milletimizle yol yürüdük. Bugün de milletimizle yol yürüyoruz. Ben size inanıyorum. Size güveniyorum. Eğer siz ‘tamam’ derseniz bu iş bitmiştir. Tamam mı? Tamam mı? Eyvallah.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile vatandaşları selamladı.

BALKON KONUŞMASI İSTANBUL’DA

“Biz İstanbul’u çok seviyoruz. 14 Mayıs’ta balkon konuşmasını İstanbul’da beraber yapacağız. Tamam? Durmak yok yola devam! Allah sizlerden razı olsun. Canım sizlere feda.”

KAMU İŞÇİLERİNİN ZAMMI YARIN AÇIKLANACAK

Eskiden 66 lira olan en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükselttiklerini ifade eden Erdoğan, “İnşallah 7 bin 500 liranın üzerindeki emekli maaşlarını düzeltmek için bir çalışma yapacağız. Asgari ücreti gözden geçireceğiz. Memurlarımızın maaşına temmuzda sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayıp refah payı artışı da yapacağız. Kamu işçileri için zammı da salı günü açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NA VATANI BÖLDÜRTMEYECEĞİZ

Atatürk Havalimanı’nın kendileri için sadece eskiden gelip geçtikleri, seyahatlerini gerçekleştirdikleri bir yer olmadığını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeşilköy’deki bu alan önceki asrın başlarında ülkemizin havacılık alanındaki teknoloji hamlesinin başladığı ve sonra tek parti CHP’si tarafından bitirildiği yerdir. İşte onun için benim milletim 14 Mayıs’ta bunlara gereken cevabı sandıklarda verecektir. Evet Türkiye sana sen bize emanetsin diyorlar. Kardeşlerim biz vatanımızı böldürtmeyeceğiz, bu terör örgütleriyle beraber gezen dolaşan Kılıçdaroğlu’na biz bu vatanı böldürtmeyeceğiz.”

VAN’DA PKK’LILARLA ANLAŞTILAR

Haliç’in kokudan temizlendiğine vurgu yapan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizden sonra da İstanbul’un başındaki adam maalesef rezil etti. Şimdi de İstanbul’u sel bastığı zaman, bunun gittiği yer belli, ya yurt dışı ya Bodrum. Buralarda hayatı geçiriyor. O da yetmiyor, şimdi de Bay bay Kemal ona bir talimat vermiş. ‘Sen niye İstanbul’da duruyorsun, çık Van’a git.’ Van’da da PKK’lılarla anlaşmışlar. Onların işaretini yapıyorlar. Ya Ekrem, sen Trabzonlusun. İstanbul’a hizmetkar olmak varken, senin oralarda ne işin var? 2024’te ona da gereken dersi vermeye hazır mıyız?”

14 MAYIS’TA BU İŞİ BİTİRECEĞİZ

Bütün şehirlerde yaptığı mitinglerdeki kalabalığa değinen Erdoğan, bugün İstanbul’un hepsinden bir başka güzel olduğunun altını çizdi. “Muhteşem mi muhteşem. İstanbul bugün kendine yakışanı, kendi evladını, ona hizmetkar olanı çok iyi tanıdığı için biliyor” diyen Erdoğan, “Biz buyuz, farkımız bu. Şimdi bunu milletimize siz anlatacaksınız. Ne diyor şair? ‘Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan.’ Şimdi ben koşuyorum. İnanıyorum ki siz de benimle beraber koşuyorsunuz” ifadelerini kullandı. Alandakilere, “14 Mayıs’ı milat yapmaya hazır mıyız?” diye soran Erdoğan “Görüyorsunuz gümbür gümbür eserlerimizle, her şeyimizle bu yoldayız. Bizde laf yok, icraat var. Bunun için 14 Mayıs çok önemli. Ben size inanıyorum. Siz bunu yaparsınız. Bunu hep birlikte başardığımızda 15 Mayıs’a ‘Türkiye Yüzyılı’ muştusuyla ‘merhaba’ diyeceğiz” dedi. Emniyetten aldığı bilgiye göre kalabalığa Atatürk Havalimanı’nın yetmediğini ifade eden Erdoğan, “Bu, bir şeyi gösteriyor. Diyor ki 14 Mayıs’ta biz bu işi Allah’ın izniyle bitireceğiz. Buna var mıyız? Kararlı mıyız? Mesele yok” dedi.

MUHALEFETLE DEĞİL KENDİMİZLE YARIŞIYORUZ

Söyledikleri her şeyi de Allah’ın izniyle yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, ülkenin ve milletin meseleleri konusunda en küçük bir sorumluluk hissetmeyenlerin böyle bir derdi olmadığını kaydetti. Erdoğan, onun için de ülkeye kazandırdıkları her esere takoz koyulduğuna işaret ederek, “Biz sözümüzü hep milletimize söylüyoruz. Eser ve hizmet yarışımızı da muhalefetle değil kendi kendimizle yapıyoruz. Şimdi isterseniz ülkemize bugüne kadar kazandırdıklarımızı şöyle kısaca bir hatırlayalım” diye konuştu.

BİR TÜP TÜNEL DAHA

Dünyanın en derin batırma tüp tüneli olan Marmaray’ı yaptıklarını hatırlatan Erdoğan “Şimdi de Büyük İstanbul Tüp Tüneli’ni hayata geçiriyoruz. Büyük İstanbul Tüneli ile günde 6 milyon vatandaşımızın kullandığı 11 farklı raylı sistemi vatandaşımıza sunacağız” dedi.

"14 MAYIS ZAFERİNİN MEŞALESİ BU MEYDANDA YAKILMIŞTIR"

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe ise yaptığı konuşmada, “Ay’ın doğuşu değişir, Güneş’in batışı değişir ama CHP’nin bu millete karşı duruşu değişmez. Herkes biliyor ki kıymetli kardeşlerim bunların derdi millete hizmet değil. Bunların derdi millet değil vatan değil bayrak değil millet hiç değil. Atatürk Havalimanı’nın taşımış olduğu ikinci büyük anlam ise 15 Temmuz hain fetö darbesine karşı millet olmanın birlikte var olmanın vatanını bir lider etrafında göğüs göğüse savunmanın direnişin ve mücadelenin sembolü olmasıdır. Şu anda üzerine bastığımız alan cumhurbaşkanımızın fetöcü hainlerin f-16 uçaklarının ölüm tehdidinde korkmadan cesaretle milletine sığınarak rabbine sığınarak havaalanına indiği ve hain darbecilere vesayete karşı direnişi örgütlediği bir karargahtır”dedi.

"ERDOĞAN SEVDALILARI BURADADIR"

Kabaktepe alanı dolduran vatandaşlara destekleri için bir kez daha teşekkür ettiğini kaydederek, “ Bizi birileri getirmedi ki birileri götürsün diyoruz. Biz birilerine söz vermedik ki boynumuz bükülsün diyoruz. Biz ülkemizin meydanlarında vesayetle çarpışa çarpışa her şartta her yerde terörün başını eze eze gelen bir hareketiz. Küresel baronlarla kapışa kapışa yürüyen ve kendi ayakları üzerinde var olan bir hareketiz. Buradan bir kez daha sesleniyorum liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı manşetleriyle teslim alacağını zannedenlere İstanbullular adına bu meydandan bu mahşeri kalabalıkla sesleniyorum siz ne derseniz deyin ne manşet atarsanız atın hakikat buradadır millet buradadır, Erdoğan sevdalıları buradadır. Sonuna kadar Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasındadır ve arkasında olmaya devam edecek. Alanı dolduran İstanbullu hemşerilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 14 Mayıs zaferinin meşalesi bu meydanda yakılmıştır” diye konuştu.