loading.gif
mobile-banner-bg

“TURİZMDE BU YIL 20 MİLYAR DOLAR GELİR HEDEFİNİ AŞACAĞIZ”

...
01 Ekim 2021 - Cuma

İl Başkanlığımız tarafından 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla turizm sektörünün temsilcileriyle istişare toplantısı gerçekleştirildi. Sektör temsilcilerinin taleplerini ve sorunlarını dinleyen Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, “Sezona gir

İl Başkanlığımız tarafından 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla turizm sektörünün temsilcileriyle istişare toplantısı gerçekleştirildi. Sektör temsilcilerinin taleplerini ve sorunlarını dinleyen Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, “Sezona girerken 25 milyon turist, 20 milyar dolar bir gelir hedeflemiştik. Eylül sonu itibarıyla 20,5 milyon turist rakamını, 16 milyar dolardan fazla geliri yakalamışız gibi gözüküyoruz. Yıl sonunda hedeflerimizi de aşacağımıza inanıyoruz” dedi.

İl Başkanlığımız tarafından 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla turizm sektörünün temsilcileriyle istişare toplantısı Taksim’de gerçekleştirildi. İl Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından organize edilen toplantıya; Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, AK Parti MKYK Üyesi Emre Ete, İl Başkan Yardımcımız Cahit Altunay, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.

ALTUNAY: “SON 20 YILDA YAPILAN YATIRIMLAR TURİZMİN GELİŞİMİNİ TETİKLEDİ”

Programın açılış konuşmasını yapan Cahit Altunay, “Turizm sektörünün her alanında gittikçe gelişen, büyüyen bir ülkeyiz. Bu gelişimin en temel etkenlerinden biri alt ve üst yapı noktasında AK Parti iktidarında yapılan yatırımlar. Örneğin İstanbul Havalimanımız. Her geçen gün sefer ve yolcu sayısında rekor üstüne rekor kırıyoruz. Denizlerin altından yollar, raylı sistemler, tüneller, köprüler yaparak, ulaşımda hız ve konforu artırarak daha fazla turistin ülkemize gelmesine vesile oluyoruz. Türkiye; en güzel denizlerin, en güzel dağların, en güzel güneşin, en lezzetli yemeklerin, en içten, en samimi tebessümlerin ülkesidir. Böyle güzel bir ülkede dört mevsimi doya doya yaşıyoruz. Turistlerin de her geçen gün sayısal olarak arttığına şahit olmak bizleri gerçekten mutlu ediyor. Ülkemizi turizm alanında daha da geliştirmek, turizmden elde edilen geliri daha da yükseltmek için gerek hükümetimiz gerekse de sektör temsilcileri olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

ERSOY: “BAŞARILI BİR ÇIKIŞ YAKALADIK”

Ardından söz alan Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, “Turizm sektörünün girişimci ruhu, esnek yapısı, pandemi şartlarının getirdiği olumsuz koşullara rağmen en hızlı şekilde yol almasını sağlıyor. Sizlerin Bakanlıkla, kamuyla yapmış olduğunuz iş birliği sayesinde aldığımız hızlı önlemlerle rakiplere göre daha hızlı bir çıkış yakalamaya başladık.” şeklinde konuştu.

ERSOY: “25 MİLYON TURİST HEDEFİNE ULAŞACAĞIZ”

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında gerek güçlü sağlık alt yapısı gerekse de aşılama hizmetinin sorunsuz devam etmesiyle başarılı bir ivme yakaladıklarını vurgulayan Ersoy, “Bu sene sezona girerken çok belirsiz bir sezon oldu. Devamlı dalgalanmalar oldu. Sezona girerken 25 milyon turist, 20 milyar dolar bir gelir hedeflemiştik. Eylül sonu itibarıyla 20,5 milyon turist rakamını, 16 milyar dolardan fazla geliri yakalamışız gibi gözüküyoruz. Kesin sonuçlar Ekim sonu gibi TÜİK tarafından açıklanacaktır. Kalan 3 ayı da düşündüğünüz zaman 25 milyon turist, 20 milyar dolar geliri inşallah hep beraber aşacağız. Şuan dünyada turizm konusunda en yoğun ilan veren, tanıtım yapan ülkeyiz.” dedi.

Konuşmaların ardından Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ve İl Başkan Yardımcımız Cahit Altunay, turizm sektörü temsilcilerinin sorunlarını dinledi. Talep ve şikayetler not alınıp gerekli çalışmaların yürütüleceği vurgulandı.