loading.gif
mobile-banner-bg

Sosyal Politikalar Yetkinlik Geliştirme Eğitim Programı

...
15 Kasım 2021 - Pazartesi

Devletimizin Sosyal Politikalar alanında dezavantajlı gruplara Bakanlıklar, Belediyeler ve Kurumlar vasıtasıyla vatandaşlarımıza sağlamış oldukları hizmetleri sahada vatandaşlar ile direk temas kuran 3 Kademe İlçe Sosyal Politikalar Başkanlarımıza ve İlçe

Devletimizin Sosyal Politikalar alanında dezavantajlı gruplara Bakanlıklar, Belediyeler ve Kurumlar vasıtasıyla vatandaşlarımıza sağlamış oldukları hizmetleri sahada vatandaşlar ile direk temas kuran 3 Kademe İlçe Sosyal Politikalar Başkanlarımıza ve İlçe Sosyal Politikalar Komisyon üyelerimize aktarılması amacıyla Sosyal Politikalar Yetkinlik Geliştirme Eğitim Programı düzenlendi.

Sosyal Politikalar Yetkinlik Geliştirme Eğitim Programı'nda teşkilat mensuplarımızın saha çalışmalarında vatandaşlarımızdan gelen talepler ile ilgili hangi kurumdan hangi şartlarla çözüm yolları bulunabileceğine yönelik eğitim amaçlandı.

İl Başkan Yardımcımız Dr. Sevim Sayım Madak, Kızılay Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Fuat Karaman, İl Sosyal Politikalar Komisyonu üyelerimiz, Üç Kademe İlçe Sosyal Politikalar Başkanlarımız ve İlçe Sosyal Politikalar Komisyon Başkanları eğitim programına katılım sağladılar.

İl Başkan Yardımcımız Dr. Sevim Sayım Madak'ın açılış konuşmasının ardından uzun yıllar Türk Kızılay’ında insani yardım hizmetlerinde ön safta yer alan İsmail Hakkı Turunç tecrübelerini ve insani yardımın önemini teşkilat mensuplarımıza aktardı.

Eğitim programında sosyal haklar 6 ana başlığa ayrılarak alanında uzman yetkililerin sunumları gerçekleştirildi.

Sunum başlıkları;

  1. Aile ve Çocuk Hizmetlerinde Sahip Olunan Haklar,
  2. İlçe Sosyal Hizmet Merkezleri ve Sosyal Yardımlaşma Vakıfları Hizmetleri,
  3. Engelli ve Yaşlı Hizmetlerinde Sahip Olunan Haklar,
  4. Bağımlılık ile Mücadele,
  5. Şehit, Gazi ve Yakınlarının Sahip Olduğu Haklar,
  6. Sağlık Hizmetleri-İmkanları

Gerçekleştirilen her sunumun sonrası teşkilat mensuplarımıza söz verilerek soru ve önerileri alındı. Her katılımcı için hazırlanan dosyalarda yer alan toplantı evrakları ile teşkilat mensuplarımız notlarını ciddiyetle aldılar.

Eğitim programı İl Başkan Yardımcımız Dr. Sevim Sayım Madak'ın kapanış ve teşekkür konuşması ile sona erdi. İl Başkan Yardımcımız Dr. Sevim Sayım Madak Bu önemli ve verimli eğitim programımıza hassasiyet göstererek katılan teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Önümüzde bulunan 2023 seçim zaferi için teşkilâtımızı donanımlı hale getirerek saha çalışmalarımızı çok verimli bir şekilde gerçekleştireceğiz. dedi.