loading.gif
mobile-banner-bg

Pendik’te Deprem Seferberliği

...
12 Şubat 2023 - Pazar

Son yüzyılın en bu büyük kara depremlerinden biri olan ve 10 ilimizin etkilendiği deprem sonrası afet bölgesi için Pendik Belediyesi vatandaşlarla beraber seferber oldu. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ederken Pendik’te de yardım toplama çalışmaları hız kesmeden sürdürülüyor.

PEAK Ekipleri deprem bölgesinde aktif olarak çalışıyor

Pendik Belediyesi Arama Kurtarma (PEAK) Ekipleri Kahramanmaraş’taki 7.4’lük depremin ilk saatlerinde gün doğmadan Afet Koordinasyon Merkezinden hareket etti.Depremin 6. gününde PEAK, 37 arama kurtarma personeliyle 7/24 çalışmaya devam ediyor. PEAK, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesiyle Hatay ve depremden etkilenen diğer bölgelerde görev yapıyor. Tam donanımlı teçhizatlarla dolu araçlarla bölgede arama kurtarma faaliyetlerinde yer alan PEAK ayrıca su ve gıda gibi vatandaşların temel ihtiyaçlarını da karşılıyor. Bölgede 37 kişilik arama kurtarma ekibinin yanı sıra 1.748 AFAD Gönüllüsü,3 Arama Kurtarma köpeği, PEAK Keşif Aracı, PEAK 4x4 Arama Kurtarma Aracı ve PEAK 4x4 Keşif Aracı ile çalışmalar devam ediyor.

Deprem Bölgesine İş Makineleri Gönderildi

Pendik Belediyesi, Kahramanmaraş ve çevresini etkileyen 7.4 şiddetindeki depremin yaralarını sarmak için tüm imkanlarını seferber ediyor. Deprem bölgesine ulaşan köpekli arama kurtarma ekibinin yanı sıra alandaki diğer çalışmalar için iş makineleri de gönderildi. Pendik Belediyesi iş makineleri, kamyonlar ve destek araçlarını harekete geçirdi. Arama kurtarma ve altyapı çalışmaları başta olmak üzere ulaşım ve keşif gibi farklı alanlarda hizmet veren toplam 54 araç hala aktif olarak bölgede çalışıyor.

Deprem bölgesine gönderilen 115 Yardımcı Personel,10 Kişilik Hasar Tespit Mühendis Ekibi,8 Hafriyat Tırı,7 Lowbet (İş Makinesi Taşıyıcı),7 Beko Loader,2 Damperli Kamyon, 18 Ekskavatör,7 Destek Aracı,2 Cenaze Aracı ile çalışmalar devam ediyor.

Pendikliler deprem bölgesindeki afetzedeler için seferber oldu

Pendik’te aynı zamanda yardım seferberliği başlatıldı. Yardımların ilk gününden itibaren tüm Pendikliler gönüllü olarak çalışmalara katıldı. Belediyeye ait tesisler yardım malzemeleriyle doldu taştı. Pendik Belediyesi gelen yardımları göndermeye devam ederken depremin 6.gününde Hatay’a gönderilen Yardım Tırı sayısı 90’a ulaştı. Devam eden çalışmalarda deprem bölgesindeki afetzedeler için seferber olan Pendikliler yardım malzemelerini belediyeye ait Kurtköy Spor Salonu, Esenler Şehit Yalçın Aran Spor Kompleksi ve Sülüntepe Şehit Burhan Öner Spor Kompleksi’ne bırakıyor.

60 yaşındaki depremzede kurtarıldı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonuyla Hatay’da arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Pendik Belediyesi PEAK Ekipleri, enkazdan bir kişiyi sağ olarak kurtardı. Büyük Dalyan Mahallesi Merkez Sokak’taki yıkılmış bir binadan İsmail adında, 60’lı yaşlardaki bir kişiyi çıkardı. Hafif yaralı olduğu anlaşılan vatandaş ilk müdahale sonrası sedyeyle ambulansa taşındı.

96.saatte mucize

Depremin meydana geldiği ilk günden bu yana Hatay’da arama kurtarma çalışmalarını sürdüren PEAK, enkaz altından beş kişiyi daha kurtardı. Avusturyalı arama kurtarma ekipleriyle birlikte gerçekleşen çalışmada 1,5 yaşındaki kız çocuğu Sela Elbarazi’yi ve aynı aileden dört kişiyi 96 saatin ardından enkaz altından sağ olarak çıkardı. Depremzedeler ilk müdahalenin ardından ambulansa konularak hastaneye sevk edildi.
Başkan Ahmet Cin deprem bölgesi Hatay’da

Depremin ilk saatlerinde afet bölgesine ulaşan Pendik Belediyesi Arama ve Kurtarma (PEAK) ekipleri çalışmalarına devam ederken Pendikli yardımseverlerin desteğiyle deprem bölgesine gönderilen yardım tırları da Pendik’ten Hatay AFAD Operasyon Merkezi’ne gönderiliyor. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Pendik olarak yardım seferberliğimiz devam ediyor. Yaraları sarmak için Hatay Antakya'dayız.”mesajı verdi.