loading.gif
mobile-banner-bg

İstiklalden İstikbale Çanakkale Konferansı Gerçekleştirildi

...
10 Nisan 2022 - Pazar

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Sosyal Politikalar Birimi Şehit Gazi ve Yetim Komisyonu tarafından, Çanakkale Deniz Zaferinin 107. Yıldönümü münasebetiyle Araştırmacı-Tarihçi Ozan Bodur’un sunumuyla “İstiklalden İstikbale Çanakkale” konulu konferansı düze

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Sosyal Politikalar Birimi Şehit Gazi ve Yetim Komisyonu tarafından, Çanakkale Deniz Zaferinin 107. Yıldönümü münasebetiyle Araştırmacı-Tarihçi Ozan Bodur’un sunumuyla “İstiklalden İstikbale Çanakkale” konulu konferansı düzenlendi.

Okçular Vakfında düzenlenen konferansa İstanbul’un tüm ilçelerinden çoğunluğu şehit yakınları ve gaziler olan yaklaşık 200 kişi katıldı. Siyasi ve Hukuki İşlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. Adem Yıldırım ile İl Şehit Gazi ve Yetim Komisyonu Başkanı Selman Enes Yücel’in de hazır bulunduğu program Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.  

“Şehitlerimizin bizlere emanet ettiği ve her daim başımızın tacı olan kıymetli şehit yakınları ve gazilerimiz ile böylesine anlamlı bir programda bir arada bulunmanın onurunu ve bahtiyarlığını yaşıyorum” diyerek açılış konuşmasına başlayan Av. Adem Yıldırım, katılımcılara İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Sosyal Politikalar Başkanı Dr. Sevim Sayım Madak’ın selamlarını iletti. Şehitlik ve gazilik makamının medeniyetimizde en müstesna ve en yüce makam olduğuna dikkat çeken Yıldırım, bu manada onların aziz hatıralarını her daim yaşatmaya çalıştıklarını ve çalışacaklarını ifade etti. Şehit ve gazi ailelerinin artık Türk Milletine emanet olduğunu belirten Yıldırım, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şehit yakınları ve gazilerimize olan hissiyatı ve ilgisinin ne denli büyük olduğunu ve bunun gereği olarak 20 yılda devletin tüm imkanlarını onlar için nasıl seferber edildiğini dile getirdi.  Yıldırım, “ecdadımızın Çanakkale’deki o destansı mücadelesi olmasaydı belki bugün bizler burada olmayacaktık. Dünyanın birçok yerinde savaşlar oluyor bildiğiniz üzere en son Ukrayna’da bir savaş söz konusu. Tüm bu savaşlara baktığımızda milyonlarca kişi mülteci olarak başka yerlere gitmek zorunda kaldı ama Çanakkale’de bu olmadı. Çocuk, kadın, yaşlı 7’den 70’e hiç kimse mülteci olmayı aklından bile geçirmedi. Çünkü bizim kaderimizde mültecilik yok mücadele var. Bizim mülteci olacağımız tek yer toprağın altıdır” dedi.

Sözlerine; “Eğer o gün bizim atalarımız, dedelimiz mülteci olmayı akıllarından geçirselerdi biz Çanakkale Zaferini elde edemezdik. Ben size ölmeyi emrediyorum diyen bir komutan ve şehadete susamış binlerce nefer olmasaydı bugünler bizim için hayal olacaktı. Dolayısıyla ya bu topraklarda şehit olacağız ya da diri kalıp bu vatanı canımız pahasına koruyacağız, çünkü bizim başka seçeneğimiz yok. O yüzden 1071 yılından beri şehit kanlarıyla sulanarak vatanlaşan bu topraklar bizim için kutsaldır ve vazgeçilmezidir. İşte bu yüzden bir gelecek perspektifi çiziyor ve ortaya 2023, 2053 ve 2071 vizyonunu koyuyoruz. Bu vizyonları gençlerimize aşılamamız lazım. İstiklal ve İstikbal mücadelemizin selameti açısından çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın zihinlerine ve gönüllerine vatan sevgisini, şehitlik, şahitlik, gazilik, inanç ve fedakârlık değerlerini ilmek ilmek nakşetmemiz lazım.” İfadelerini kullandı.  AK Parti olarak her daim ve her şartta şehit yakınları ile gazilerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz diyen Yıldırım, Sosyal Politikalar Birimi İl Şehit Gazi ve Yetim Komisyonuna bu anlamlı gerçekleştirdikleri için teşekkür ederek sözlerini noktaladı. Çanakkale Savaşında yürekleri sızlatan acı dolu anıları ve işgalcilere geçit vermeyen kahramanlık hikayelerini katılımcılarla paylaşan Ozan Bodur, Çanakkale’nin ne kadar kritik bir öneme sahip olduğuna “eğer Çanakkale geçilseydi, İstanbul düşerdi. Hilafet merkezi işgal edilir ve İslam coğrafyası paramparça olurdu” sözleri ile dikkat çekti. Konferansın sonunda Ozan Bodur’a çiçek ve Ayasofya Hatıra parası takdim eden Selman Enes Yücel, katılımcılara ve Tarihçi-Yazar Ozan Bodur beyefendiye kıymetli sunumları için teşekkür etti. Program toplu fotoğraf çekimi, müze ziyareti ve ok atış talimleri ile nihayete erdi.