loading.gif
mobile-banner-bg

İl Başkanımız Abdullah Özdemir CNN Türk’e konuk oldu

...
23 Mayıs 2025 - Cuma

 

AK Parti İstanbul İl Başkanımız Abdullah Özdemir, CNN Türk’te Kaan Temeltaş’ın sunduğu “Gündem” programında İstanbul gündemine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özdemir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik son yolsuzluk operasyonunu değerlendirirken, “CHP mağduriyet algısı oluşturmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı adayı ilanı bir zırha bürünme çabasıydı” dedi.

İBB’deki ödeme krizine değinen Özdemir, özel halk otobüsleri krizi için, “Hizmet daha sunulmadan alınan ücretler 120 gün vadeyle ödeniyor. Bu, sistemin sürdürülemez olduğunu gösteriyor” açıklamasını yaptı. Trafik ve metro yatırımlarının yetersizliğine de dikkat çekerek, “İstanbul AK Parti döneminde dünya sıralamasında 6. sıraya kadar gerilemişti. Şimdi yeniden en kötü trafik İstanbul'da” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümle ilgili eleştirilerinde ise, “TOKİ’nin Arnavutköy’de dar gelirli vatandaşlara yönelik projesi bile engellenmeye çalışılıyor. Hodri meydan: Bu konutların kime verildiğini öğrenmek istiyorlarsa TOKİ’ye resmi yazı yazsınlar” dedi. Özdemir, “Devletimiz 1.875.000 TL destek sağlıyor. Vatandaşlarımızı da “Yarısı Bizden” kampanyasına imza atarak bu sürece katılmaya davet ediyorum” çağrısında bulundu.

Yayının tamamını izlemek için tıklayınız