loading.gif
mobile-banner-bg

HAYDİ SEN DE OKU

...
14 Eylül 2021 - Salı

8 Eylül Dünya Okuma Günü vesilesiyle İl Gençlik Kolları Başkanlığımız anlamlı bir etkinlik düzenledi.

8 Eylül Dünya Okuma Günü vesilesiyle İl Gençlik Kolları Başkanlığımız anlamlı bir etkinlik düzenledi.

rn

İl Gençlik Kolları olarak Topkapı Sarayı’nın bahçesinde "Haydi Sen de Oku" diyerek kitap okuma alışkanlığına dikkat çektik. Etkinlikle gençlerle kitap okuyan İl Gençlik Kolları Başkanımız Osman Tomakin, kitapların beraber okunup tartışılması gerektiğini dile getirerek; "Ülkemizde okuma oranı her yıl artıyor. Bunda düzenlenen etkinliklerin de payı var. Biz kitap sevgisi aşılamak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

rn

Kitap okumanın önemine dikkat çeken İl Gençlik Kolları Başkanımız Tomakin, şunları kaydetti: “Bizler ilk ayeti 'Oku' emriyle başlayan bir ümmetin gençliği olarak okuma alışkanlığına dikkati çekmek istiyoruz. Kitap bazen bugüne, bazen geçmişe, bazen bir yabancıya, bazen de kendimize ışık tutmaktır.”

rn

Tomakin konuşmasında; “Merak ve ilgi duygusuyla sarıldığımız, bilgi edindiğimiz ve düşünce dünyamıza bir tuğla daha eklediğimiz kitap ve kitap okuma eylemi onun için ciddi bir iştir. Bu sebeple sizlere boş vakitlerinizde kitap okuyun demiyorum. Zira kitap okuyanlar çok boş vakitleri olduğu için kitap okumuyorlar. Biz istiyoruz ki kitap okumak günlük bir faaliyetiniz olsun. Okumaya gerektiği önemi verelim" dedi.