loading.gif
mobile-banner-bg

Fatih Dönmez: Doğalgazları Kontrollü Bir Şekilde Vereceğiz

...
11 Şubat 2023 - Cumartesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş TEİAŞ 12. İşletme Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük afetlerden birini yaşayan Türkiye, yıkımla mücadeleyi sürdürüyor.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 şiddetli deprem, toplamda 10 ili vurarak büyük bir yıkıma neden oldu. 

Devletin tüm kurumları, depremzedelerin yaralarını sarmak için harekete geçti.

Altıncı güne girilen afette, Kahramanmaraş'a giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, incelemelerde bulundu.

 "ARTIK BU ŞEHİRLERİMİZİN GİRİŞİNDE DOĞALGAZ VAR"

Ardından son durumu aktarmak için kameralar karşısına geçen Dönmez, şu ifadeleri kullandı:

Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman şehirleri doğalgazsız kalmıştı. Dün itibarıyla BOTAŞ onarım işlemlerini tamamladı. Artık bu şehirlerimizin girişinde doğalgaz var.

Şehir içerisindeki gaz dağıtım kuruluşlarının bu gazın evlerimize ve iş yerlerimize intikali ile ilgili yapması gereken bazı işler var. Kontrolleri ve hasar tespitleri yapmaları gerekiyor.

"DOĞALGAZLARI KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE VERECEĞİZ"

Doğalgazı, özellikle hasarın olduğu bölgelerde biz bilerek vermiyoruz. Vermememiz gerekir. Değerlendirmelerimizi yapmadan, güvenli bir ortam oluşturmadan doğalgazı şehirlerimize, mahallelerimize, sokaklarımıza veremiyoruz.

BOTAŞ’ın ana iletim hatlarında 18 adet büyük hasar meydana geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte hareket ederek, hasarın olmadığı bölgelerden başlayarak az hasarlı binalarımızı da bu kapsamda değerlendirerek, doğalgazları kontrollü bir şekilde vereceğiz.

"AKARYAKITLA İLGİLİ BİR SIKINTI YAŞANMIYOR"

Doğalgaz dağıtım şirketleri her bir binaya girerek iç tesisatları kontrol etmek zorunda. Çünkü bina sarsıldı. İç tesisatta bir hasar oluşmuş olabilir. Gazı binaya verdiğinizde kaçaklar olabilir. Yangınlara sebebiyet verebiliriz.

Depremden önce bu bölge günlük 6-7 milyon litre akaryakıt tüketirken, depremle birlikte bu sayı 3 kat arttı ve 18-20 milyon litrelere çıktı. Ama zamanında aldığımız tedbirlerle de bu ikmalleri tamamladık. Bölgede akaryakıtla ilgili bir sıkıntı yaşanmıyor.