loading.gif
mobile-banner-bg

Engelsiz Yenilikçi Politikalar Çalıştayı

...
13 Aralık 2021 - Pazartesi

Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığımızca düzenlenen “Engelsiz Yenilikçi Politikalar Çalıştayı” Genel Başkan Yardımcımız, Sosyal Politikalar Başkanımız Jülide Sarıeroğlu başkanlığında genel merkez binamızda gerçekleştirildi.

Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığımızca düzenlenen “Engelsiz Yenilikçi Politikalar Çalıştayı” Genel Başkan Yardımcımız, Sosyal Politikalar Başkanımız Jülide Sarıeroğlu başkanlığında genel merkez binamızda gerçekleştirildi.

Çalıştaya, İl Başkan Yardımcımız Dr. Sevim Sayım Madak ve İl Sosyal Politikalar Komisyonu Üyemiz, Mevzuat Komisyonu Başkanı Cemal Donat katılım sağladılar.

Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ile Milli Eğitim Bakanlığının da arasında bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarının ve STK'lerin temsilcileri ve engelliler katıldı.

AK Parti bünyesinde engelli vatandaşların ulaşabilecekleri koordinasyon merkezinin 81 ilde 970 ilçede bulunduğunu ifade eden Genel Başkan Yardımcımız Sarıeroğlu, faaliyetlerin daha kurumsal devam etmesi için çalışmalarının da sürdüğünü aktardı.

Bugün iş hayatında, sporda, okulda, siyasette, sosyal hayatta başarılı, kendinden emin, özgüvenli engelli bireyler görülebiliyorsa bunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yapılan çalışmaların büyük katkısı olduğuna inandıklarını belirten Genel Başkan Yardımcımız Sarıeroğlu, Bütün çalışmalarımızı hak temelli bir anlayışla hayata geçirdik. Çok dağınık bir mevzuatımız varken 2005 yılında Engelliler Yasası'nı hayata geçirdik, 2010 yılında engellilerimizle ilgili olarak pozitif ayrımcılık ilkesini anayasal güvence altına aldık, engellilerimizin toplumsal hayatın her alanında olmalarını sağlamak amacıyla 'önce erişilebilirlik' dedik ve engelli kardeşlerimizin eğitim, sağlık başta olmak üzere her türlü kamu hizmetine erişimini kolaylıkla sağlayabilecekleri imkanlar geliştirmeye çalıştık. Kamu kurumlarının açık bina, kaldırım, yaya geçidi, park gibi tüm alanlarını, toplu taşıma araçları, bilgi iletişim sistemlerinin erişilebilir olmasını zorunlu hale getirdik. Dedi.

İki oturum şeklinde gerçekleştirilen Engelsiz Yenilikçi Politikalar Çalıştayı’nda” Eğitim ve sağlık, bakım ve sosyal hizmetler, erişilebilirlik, istihdam ve sosyal güvenlik ile teknoloji ve dijitalleşme konuları üzerinde istişarelerde bulunuldu.