loading.gif
mobile-banner-bg

Dolmabahçe-Levazım İstanbul’a Lazım

...
21 Eylül 2022 - Çarşamba

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, AK Partili İBB döneminde projelendirilip yapımına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli Projesi’nin CHP’li İBB yönetimi tarafından durdurulmasına sert tepki gösterdi. CHP’li yönetime ‘Dolmabahçe-Levazım, nemelazım anlayışı

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, “Yüz Yüze 100 Gün” kampanyası kapsamında Beşiktaş’ta ziyaretlerde bulundu. İlçe Başkanlığımızda, Belediye Başkanlarımız ve teşkilat mensuplarımızla bir araya gelen İl Başkanımız Kabaktepe, daha sonra CHP’li İBB tarafından kapatılan Dolmabahçe-Levazım Tüneli önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına; İl Başkan Yardımcılarımız M. Ejder Batur ve Ahmet Kaan, İl Gençlik Kolları Başkanımız Muhammed Cem Çekerek, Beşiktaş İlçe Başkanımız M. Yıldırım Turan, Bağcılar Belediye Başkanımız Abdullah Özdemir, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz katıldı.

İSTANBUL TRAFİĞİNE YILDA 213 BİN ARAÇ EKLENİYOR

TÜİK verilerine göre İstanbul'da yılda 200 binin üzerinde yeni aracın trafiğe katıldığını belirten İl Başkanımız Kabaktepe, şehrin kalitesini gösteren konulardan birinin de trafikte geçirilen süre olduğuna dikkati çekti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 40-50 bin tane arabanın geçeceği tünele niye yatırım yapalım? dediğini hatırlatan Kabaktepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bir, siz eğer bu kentin en temel sorunu olarak görülen trafik problemiyle ilgili yatırım yapmayacaksanız bu parayı nereye harcayacaksınız veya nereye harcadınız? Hani hep soruyoruz ya deprem bütçenizin 5 katı reklam bütçeniz var diye bu soruyu biz İstanbullular adına soralım. Yani İstanbul'da en temel problem olarak görülen, trafikle ilgili, ulaşımla ilgili yatırım yapmayacaksanız, günlük 50 bin aracın geçeceği tünele yatırım yapmaya gerek görmüyorsanız İstanbullunun parasını nereye harcamaya gerek görüyorsunuz? İki, eğer ulaşım sorunuyla ilgilenmeyecekseniz bunun ifade yöntemini şöyle de söyleyebilirsiniz: Bundan sonra İstanbul'a günde 585 yeni aracın trafiğe katılmasını da lütfen engelleyin. Yılda 213 bin aracın trafiğe katıldığı bir kentin belediye başkanı günlük 40-50 bin aracın geçeceği tünele ihtiyaç yok diyor.

DOLMABAHÇE-LEVAZIM PROJESİ İSTANBUL’A LAZIM

İstanbul'un en temel sorunlarından birinin de deprem olduğunun altını çizen Kabaktepe, İBB'ye depremle ilgili hangi projeleri ürettiklerini sordu. İBB Başkanı İmamoğlu'nun seçim öncesi verdiği sözleri hatırlatan Kabaktepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

Hani 20 bin konutu bir yılda bitirecek, İstanbul'un trafik sorununu çözecektiniz? O zaman soruyoruz. Hangi projeyi yapıp da 20 bin konut ürettiniz? İBB yönetimini, 70 dakikayı 5 dakikaya indirecek, günde 50 bin aracın geçeceği, her yıl 200 binin üzerinde yeni arabanın trafiğe katıldığı İstanbul'un can damarı olacak bu ulaşım yatırımını ve benzerlerini planlayıp yapmaya davet ediyoruz. İstanbul'un ulaşımıyla ciddi olarak ilgilenmeye davet ediyoruz. Lütfen İstanbul'un sorunlarıyla samimi bir şekilde ilgilenin. Lütfen günde 500 yeni aracın trafiğe katıldığı İstanbul'un ulaşımıyla ilgili başlamış projeleri devam ettirin.

70 DAKİKALIK TRAFİĞİ 5 DAKİKAYA DÜŞÜRECEKTİ

Projenin durdurulmasıyla 200 milyon TL’lik yatırımın çürümeye terk edildiğini vurgulayan Bağcılar Belediye Başkanımız Abdullah Özdemir, “Şu anda üzerinde bulunduğumuz noktadan başlayarak Kilyos'a kadar devam edecek, İstanbul adına bir gerdanlık şeklindeki önemli 6 tünelden bir tanesinin olduğu noktadayız. Dolmabahçe-Levazım Tüneli 7,7 kilometre uzunluğunda iki tüp şeklinde, toplamda 3,5-4 kilometreye yakın bir mesafeyle başlanmış bir tünel. Bu noktada özellikle Kağıthane'den, Kabataş'tan ve Taksim'den gelen trafiği alarak Levazım bölgesini Levent'i, Ortaköy'e, Ulus'a gidecek trafiği düzenleyecek bir projeydi. Özellikle bu noktada 70 dakikada katedilen trafiği 5 dakikaya kadar düşürecek, sonrasında da özellikle 3. köprüye uzanacak boyutta planlanmış bir tüneldi. Fakat maalesef bu tünelin 1400 metrelik uzunluğu tamamlandıktan sonra 220 milyonluk da bir yatırım gerçekleştirildikten sonra yeni yönetim görevi devraldıktan sonra üzülerek durdurduklarını gördük.

Trafiğin çevresel etkilerinden söz eden Özdemir, İstanbul'daki trafik ne kadar kilitlenirse karbon emisyonu boyutunda da o kadar ciddi sıkıntıların ortaya çıktığını söyledi.