loading.gif
mobile-banner-bg

Dev Proje Rize-Artvin Havalimanı Açıldı

...
14 Mayıs 2022 - Cumartesi

Türkiyenin deniz üzerine yapılan ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyevin katılımıyla açıldı. Erdoğan, Eser ve hizmet siyasetimizin örneği bu havalimanı. Ülkemizdeki toplam ha

Türkiye'nin deniz üzerine yapılan ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in katılımıyla açıldı. Erdoğan, Eser ve hizmet siyasetimizin örneği bu havalimanı. Ülkemizdeki toplam havalimanı sayısını 57'ye çıkardık'' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başlıkları;

Eser ve hizmet siyasetimizin örneği bu havalimanı. Ülkemizdeki toplam havalimanı sayısını 57'ye çıkardık.

5 yılda yaklaşık 4,4 milyar liralık yatırımla tamamlandı. Bu havalimanı sıradan bir yatırım değildir, deniz üstünde inşa edilen 5 havalimanı bulunuyor.

Tüm mimari bölgemizin özelliklerine göre tasarlandı. Rize-Artvin Havalimanı, ne dağların ne denizlerin bizim hizmet azmimizin önünde duramayacağının işaretidir.

Rize'nin turizm potansiyelini değerlendirmek için önemli çalışmalar yürütüyoruz.

Son 20 yılda Rize’ye 25 milyar lira tutarında yatırım yaptık.

Bu eser havayolu ulaşımında alınan mesafenin sembolü. Yusufeli Barajı'nda su tutma aşamasına kadar geldik.

Artık hiç kimsenin eğitim, sağlık, geçim derdi için başka yerlere gitmesine gerek kalmadı. Karadeniz insanının çalışkanlığı, azmi yenilikçiliği bu imkanlarla bir araya geldiğinde bölgenin, Türkiye'nin tüm ufkunu açacak işler başaracağına inanıyorum.

Kabına sığmayan Karadenizlilere sığmayan bir proje. Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma yolculuğu büyük bir başarı hikayesidir.

Ülkemizin sınırlarının en uç noktasına kurduğumuz bu havalimanı insanımıza vakitten yakıta, trafik kazalarından emisyon gazı azaltımına kadar pek çok alanda katkı sağlayacaktır.

Doğu Karadeniz’in gerçekten zorlu coğrafyasında inşa ettiğimiz Rize-Artvin Havalimanı, komşumuz Gürcistan’ın ulaşımını da kolaylaştıracaktır.

Bizi yıllarca tek parti faşizmi ile vesayetin sinsi oyunlarıyla, darbelerle, terör örgütleriyle oyaladılar.