loading.gif
mobile-banner-bg

Depremzede Yaralı Vatandaşlarımızın Yanında Olmaya Devam Ediyoruz

...
27 Şubat 2023 - Pazartesi

İl Sosyal Politikalar Başkanlığımızın koordinesinde kurulan Depremzede Hastane Koordinasyon Merkezi tarafından İlçe Sosyal Politikalar Başkanlıklarımız ilçelerinde bulunan hastanelere düzenli ziyaretlerde bulunmaya devam ediyor.

Deprem felaketinden etkilenen yaralı depremzede vatandaşlarımızı hastanelerde ziyaret ederek, yanlarında olmaya devam ediyoruz. Sağlık Bakanlığımız tarafından ve kendi imkanlarıyla İstanbul'da bulunan akrabalarının yanlarına gelen yaralı depremzedeler ilimizde çeşitli devlet ve özel hastanelerinde tedavi altına alındılar. 

İlimizde 133 farklı Devlet ve Özel Hastanesinde bugüne kadar 13.518 yaralı depremzede ilimizde hastanelere tedavi için geldi. 12.327 yaralı depremzede taburcu oldu. İlçe Sosyal Politikalar Başkanlıklarımızın koordinesinde yoğun bakımda ve durumu ağır olmayan 2.454 yaralı depremzede ile 2.212 hasta yakını hastanelerde ziyaret edildi. Teşkilat mensuplarımızdan 35 gönüllü refakatçi de refakatçisi olmayan tedavi gören depremzede vatandaşlarımıza destekte bulunmaktadır.

Depremzede yaralı vatandaşlarımıza yönelik günlük yapılan ziyaretlerde kıyafet, hijyen seti, kişisel bakım ürünlerinden oluşan acil destek paketleri verildi.

İstanbul a deprem bölgesinden yaralı depremzedelerin nakilleri sürmektedir. Depremzede Hastane Koordinasyon Merkezimiz takip ve destek çalışmalarını sürdürüyor.