loading.gif
mobile-banner-bg

Cumhurbaşkanımız Erdoğan: “İstanbul, 2023 Seçimlerinde de AK Parti’nin Lokomotifliğini Yapacak”

...
27 Aralık 2021 - Pazartesi

AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle yapıldı. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, “AK Partiyi kurduğumuzda teşkilatlarımızı dava

AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle yapıldı. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, “AK Parti'yi kurduğumuzda teşkilatlarımızı dava erlerinin gayretiyle oluşturduk. Bu dava, insanların kendi canlarından bile aziz bildikleri bir davadır. Bu davayı ileriye taşıyarak 2023'e de 2053'e de zaferle ulaştırmak bizlerin sorumluluğudur. İstanbul her seçimde olduğu gibi 2023 seçimlerinde de AK Parti'nin lokomotifliğini yapacaktır.” dedi.

AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle yapıldı. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa; Genel Başkanvekillerimiz Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım, Parti Sözcümüz Ömer Çelik, Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati, İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz’in yanı sıra binlerce teşkilat mensubu katıldı.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, kürsüye çıktığında AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığımızın organize ettiği “Bir Gülüşü Var” şarkısı çaldı. Salondaki herkesin cep telefonlarının ışıklarıyla eşlik ettiği şarkı müthiş bir görsel şölen oluşturdu. Cumhurbaşkanımız Erdoğan da “Maşallah. Bu ne güzellik böyle” ifadeleriyle memnuniyetini dile getirdi.

“BU DAVAYI 2023 VE 2053 ZAFERİNE ULAŞTIRMAK SORUMLULUĞUMUZDUR”

Konuşmasında AK Parti davasının önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, “Her dönemde bu kutlu davanın vefakar, cefakar, azimli erleri olmuştur. AK Parti'yi kurduğumuzda teşkilatlarımızı bu dava erlerinin gayretiyle oluşturduk. AK Parti'nin inşasında, yaşatılmasında emeği geçen kardeşlerimizin öyle hikayeleri var ki bunlar bile omuzlarımızdaki yükün ağırlığını göstermeye yeter. Geçtiğimiz günlerde bir şehrimizde kadın kolları ilçe başkanı olan hanımefendi kardeşimiz teşkilat toplantısından ayrılıyor. Bir saat içinde geri dönüp işine devam ediyor. İlçe başkanımız, hanımefendinin 4 aylık evladı olduğunu, arada çocuğunu emzirmek için 24 km uzaktaki evine gidip hemen geri geldiğini anlatıyor. İstanbul'da da benzer pek çok hikaye var. Bu dava, insanların kendi canlarından bile aziz bildikleri bir davadır. Bu nedenle bu davada bencilliğe, kibre, nobranlığa, ihanete yer olmaz diyoruz. Hesabi değil, hasbi insanların omuzlarında yükselene bu davayı ileriye taşıyarak 2023'e de 2053'e de zaferle ulaştırmak bizlerin sorumluluğudur. Rabbim hepimizi bu davaya layıkıyla hizmet edenlerden eylesin.” dedi.

“NAMUS SÖZLERİNİ UNUTTULAR”

CHP liderinin seçim döneminde verdiği sözleri unuttuğunu söyleyen Cumhurbaşkanımız Erdoğan, “Mahalli seçimler öncesi kazandıkları belediyelerde tek bir kişinin işinden çıkarılmayacağına dair namus sözü verdiğini hatırlıyorsunuz. Bu namus sözü de diğer vaatleri gibi yalan oldu. Bir hesaba göre 13 bin 500, bir hesaba göre 15 bin kişiyi işten çıkarıp aralarında terör örgütüyle iltisaklıların da bulunduğu 45 bin kişiyi aldılar. Yenikapı'ya sıra sıra dizdikleri araçların daha fazlasını hem de 3-5 kat daha yüksek fiyatla belediyeye doldurdular. Hani İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde personel fazlası vardı, hani israf vardı, İstanbul için borçlanmak ihanettir diyerek göreve geldiler, belediyenin borcunu hiçbir iş yapmadan 23.5 milyar liradan, planladıklarıyla birlikte 61 milyar liraya çıkardılar. Anlaşılan o ki 2024'e kadar bu borç rakamı 100 milyar lira sınırına dayanacaktır. Bunun adı İstanbul'a ihanettir, İstanbulluya ihanettir, Türkiye'ye ihanettir. Bırakın yeni iş yapmayı devam işleri bile yürütemiyorlar. İstanbul her seçimde olduğu gibi 2023 seçimlerinde de AK Parti'nin lokomotifliğini yapacaktır. Bunun için teşkilatlarımıza her seçimde olduğundan daha çok görev düşüyor. Unutmayınız ki karşımızdakiler her seçimde olduğundan çok daha büyük bir hırsla, çok daha büyük bir kinle, çok daha büyük bir destekle 2023'e hazırlanıyor. Bizim de bu tabloya uygun şekilde hazırlığımız yapmamız gerekiyor.” diye konuştu.

“TEŞKİLATIMIZ DÖRT KOLDAN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR”

İstanbul'un 39 ilçesinde tüm teşkilat mensuplarıyla bir ara geldiklerini dile getiren İl Başkanımız Kabaktepe, Yeniden büyüyen bir heyecanı gerçekleştirmek için hep beraber gayret ediyoruz. Teşkilatımız dört koldan çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul'un 600'ü aşkın mahallesinde danışma meclislerimizi tamamladık. Mahalle başkanları danışma kampımızı gerçekleştirdik. Yine ilçe başkanlarımızın ve mahallerimizin kontrolüyle 39 ilçede AK noktalarımızla haftanın 4-5 günü İstanbul'un cadde ve sokaklarında tüm kardeşlerimizle buluşmaya çalışıyoruz diye konuştu.

“İSTANBUL HİZMET SİYASETİNİ ÖZLEDİ, HASRET 2024’TE BİTECEK”

2022'de 39 ilçe meydanında ilçe yönetimleriyle çalışmalara başlayacaklarını dile getiren İl Başkanımız Kabaktepe, şöyle devam etti: Reisimizin önüne, 2023'te 90 bin sandık görevlimizle, 'Sandık tamam, İstanbul tamam.' diyerek içtimaya çıkmaya hazırlanıyoruz. Terimiz soğumadan, İstanbul'un her karışına ayak basmanın, her insanımıza dokunmanın azmi ve gayreti içinde olacağız. Bu çalışmaların tamamında büyük gayret ve fedakarlık gösteren kademelere, milletvekillerine, belediye başkanlarına, İBB Meclis grubumuza ve Genel Başkan Yardımcımız Erkan Kandemir'e teşekkürlerimi sunuyorum. İstanbul, hizmet siyasetini, insana değer veren siyaseti özlemiş. İstanbul bizi yeniden bağrına basmak için gün saymaktadır.

2023 zaferi için tüm teşkilatı koşmaya davet eden İl Başkanımız Kabaktepe, Bu davet, izzete, adalete, onurlu ve yaşanabilir bir dünyaya yapılan bir davettir. Bu davet Cumhurbaşkanımızı uykusuz bırakan, gece gündüz demeden mücadele ettiren bir davettir. Bu davet, Cumhurbaşkanımızın daha adil bir dünya sevdasına ortak olmaya yapılan bir davettir. dedi.

Programın ardından İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a, NFT tabanlı İstanbul’un Dijital Anahtarı ve Fatih Sultan Mehmet Han’ın bastırdığı ve Osmanlı Devleti’nin ilk altın parasının bir kopyasının yer aldığı tablo hediye etti.

İSTANBUL’UN DİJİTAL ANAHTARI NFT VARLIĞI

Cumhurbaşkanımıza verilen ilk NFT hediyesi özelliğini taşıyan İstanbul’un Dijital Anahtarı’nın anlamı ise şu şekilde; “Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in müjdelediği fethin komutanı olan Fatih Sultan Mehmet Han’dan bizlere emanet kalan “İstanbul’un Dijital Anahtarı”nı NFT olarak tescilledik. Bu varlık AK Parti İstanbul Teşkilatlarının 2023 ve 2024 seçimleri için çalışma azmi, kararlılığı ve zafer neticesi alma isteğinin nişanesidir. Seçimlerin neticesinde Allah’ın izniyle kazanılacak olan zaferin anahtarıdır.”

Anahtar üzerinde yer alan sembollerin anlamı ise şöyle;

- En soldaki aşağı ve yukarı bakan çıkıntılar Anadolu ve Rumeli Hisarlarını temsil etmektedir.

- Anahtarın gövdesinde, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethi için özel olarak döktürdüğü Şahi Topu bulunmaktadır.

- Aynı zamanda anahtarın gövdesinin alt ve üstünde İstanbul silueti bulunmaktadır. Burada önemli olan figür Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’dir.

- Gövdenin bitimi ile görülen kubbe, Kudüs’te yer alan Kubbet’üs Sahra’yı sembolize etmektedir.

- Anahtarın baş kısmında tarihteki 16 büyük Türk Devleti’ni temsil eden 16 dişli çark bulunmaktadır.

- Anahtarın en sağında 2. Abdülhamid Han’ın tuğrası ile birlikte altında da Osmanlı Devlet Arması kesiti yer almaktadır.

- Anahtarın sağ tarafında ise gölge şeklinde, Osmanlı Devleti’nin sancağı olan üç hilal eklenmiştir.

- Tablonun sol alt köşesinde bulunan F48.1-3 kodu ise 48. Sure olan Fetih Suresinin 1., 2. ve 3. ayetlerine atıfta bulunmaktadır.