loading.gif
mobile-banner-bg

“Chp’li İBB, 11 Bin 400 İhalenin 9 Binini Adrese Teslim Usulle Yaptı”

...
26 Aralık 2021 - Pazar

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe TVNETte yayınlanan Sert Sorular programına katıldı. Programın sunucusu Taha Hüseyin Karagöz’ün sorularını yanıtlayan İl Başkanımız Kabaktepe, “Seçim döneminde ‘Tüm ihaleleri canlı yayınlayacağız’ diyenler son 2,5 yılda y

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe TVNET'te yayınlanan Sert Sorular programına katıldı. Programın sunucusu Taha Hüseyin Karagöz’ün sorularını yanıtlayan İl Başkanımız Kabaktepe, “Seçim döneminde ‘Tüm ihaleleri canlı yayınlayacağız’ diyenler son 2,5 yılda yaptıkları 11 bin 400 ihalenin 9 binini kapalı usul yaptılar. Adrese teslim ihalelerden birini de CHP’li vekilin mali müşavir olduğu şirket aldı. CHP’nin iki yüzlü siyaseti, işte tam olarak budur.” dedi. 

İBB’DE 13 BİN 500 KİŞİ İŞTEN ATILDI

- Biz İstanbul'da olup biten her şeyi eleştirmiyoruz. Yanlış gidenleri, doğru olmayanları eleştiriyoruz. AK Parti, CHP'nin yapması gerekirken yapmadıklarını ortaya koymuştur. Takdir de ediyoruz niye etmeyelim? ‘Ne yaptınız?' diyoruz. Diyorlar ki 'Süt dağıttık', 'Çok iyi bir şey yapmışsınız' diyoruz. 'Ama dağıttığınız sütün fiyatı marketteki sütten pahalı olmuş niye bunu yanlış yaptınız' diyoruz. Tekrar 'Ne yaptınız? diyoruz, 'Şuradaki Levazım Tüneli'ni kapattım' diyor, onu eleştiriyoruz, 'Ne yaptınız?' diyoruz, '13 bin 500 kişiyi işten çıkardım' diyor, bunu eleştiriyoruz.

AK PARTİ SİYASETİ, ESER VE HİZMET ZEMİNİNDE GELİŞEN BİR SİYASETTİR

- AK Parti siyasetinin temeli Cumhurbaşkanımızın sık sık söylediği gibi eser ve hizmet kavramlarının zemininde büyüyen ve gelişen bir siyasettir. Toplumun beklentilerini, politikalarına dönüştüren, aynı zamanda kendi sorumlu olduğu alanda ilçede, büyükşehirde, bakanlıklarda eser ve hizmet kazandıran bir siyaset anlayışımız var.

ADRESE TESLİM İHALELER

- İBB 11 bin 400 tane ihale yapmış 'Hepsini televizyondan canlı yayınlayacağım' demiş, bırakın canlı yayınlamayı 9 bini aşkın ihale kapalı yapıldı.

CHP’Lİ VEKİLLERE İHALE KIYAĞI

- Biz tüm garajları ayrı ayrı ihale etmişiz bizim dönemimizde, şimdi İBB tüm garajları tek bir firmaya vermiş. Bir CHP Milletvekilinin müşaviri olduğu firma almış tümünü. Yani iki milyara yakın ihaleyi. Bu İBB'nin yetkisinde. Bahsettiğimiz kapalı yapılan ihalelerin hepsine İBB tarafından aynı firmalar çağrılıyor ve hepsini de 'Araya karabatak girdi' dediğimiz şirket kazanıyor. Burada meclisin hiçbir yetkisi yok. Sadece yapılacak işin bütçesine onay verir.

CHP 2024'TE KAZANAMAYACAK

- Vatandaşımız İBB ile ilgili 'denedik ama olmadı' diyor beyan olarak. Kendi yaptığımız anketlerin verilerini prensip olarak açıklamıyoruz ancak yaklaşık olarak ifade etmek gerekirse İBB'nin 2024 yılındaki seçimlerini CHP kazanamayacak. Ben '2023 büyük zafer, 2024 büyükşehir zaferi hayırlı olsun' diyorum.

İSTANBUL BATSIN DERDİNDE DEĞİLİZ

- Biz eleştirilerimizi yapıyoruz, aynı zamanda iktidarda olduğumuz için de eleştirileri de dinliyoruz. İkisini birden yapıyoruz. Ama hiçbir zaman 'büyükşehir batsın da, İstanbul batsın da seçimi biz kazanalım' moduna girmiyoruz, girmeyiz. İstanbul'un yaşaması önemlidir, büyümesi önemlidir. Türkiye'nin yaşaması önemlidir, büyümesi önemlidir.

EKONOMİK MANİPÜLASYON ATAĞI PÜSKÜRTÜLDÜ

- Pandemi tüm dünyada büyük ekonomik sorunlar oluşturdu. Bizde de oluşturdu. Biz sorunun yaralarını sardık. Türkiye üretimi kapatmadığı için hızlı şekilde kalkınma ve ihracat patlaması yaşadı. Birdenbire Cumhurbaşkanımızın 'ekonomik kurtuluş savaşı' dediği pazartesiden itibaren kurda fırlamalar oldu. Rakamlar dalgalanarak devam etti. Reel bir gerekçe yok, o hafta faiz indirimi de yok. 9 liradan 13'e yükseldi. 13'ten sonra bir faiz indirimi oldu. Dolar üzerinde reel bir gerekçe olmamasına rağmen birilerinin talep oluşturmasıyla bu rakamlar fırladı. Bu bir manipülasyondur. Atladıkları bir şey var; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve arkadaşı her krizi aşacak deneyime sahip. En son paket açıklamaları bunu göstermiştir. Türkiye'de güvensizlik ortamı oluşturmak ve öngörülemezlik oluşturmak ve bu korkuları pompalamaktır.