loading.gif
mobile-banner-bg

‘’Biz Bu Seçimi Göğüsleyeceğiz’’

...
11 Mart 2024 - Pazartesi

Habertürk ekranlarında Fevzi Çakır'ın sorularını yanıtlayan İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, "Murat Kurum başkanımız İstanbul'da heyecanla karşılandı. 2019'daki sonuç bugüne yansımayacak. Biz bu seçimi göğüsleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, yaklaşan yerel seçimler öncesi Habertürk ekranlarında Fevzi Çakır’ın yayın konuğu oldu.

İstanbul'da ipi göğüsleyeceğimizi söyleyen Kabaktepe, ‘’2 aydır İstanbul'da ilçelerimizin hemen hemen tamamına en az bir kez uğramış olduk. Şimdi ikinci, üçüncü ziyaretlerimizi yapıyoruz. Esnafla bir araya geliyoruz, gençlerle, kadınlarla buluşuyoruz. 60 gündür tüm İstanbulla bir araya geldik. Bizim açımızdan baktığımızda Murat Kurum Başkana çok ilgi ve sevginin olduğunu, büyükşehir belediye başkanına teveccüh edecekleri izlenimi alıyoruz. Sokak, pazar siyasetçiyi terbiye eder realiteden kopmama adına. Sahadan kopmamak önemlidir. AK Parti olarak bizim temel noktamız milletimizle hareket etmektir. Projelerimizi vatandaşa anlatıyor, onlarda da karşılığını görüyoruz. Saha bize 'güçlü bir adayla sahadasınız ve neticeyi alacaksınız' diye söylüyor.’’ dedi.

"TEŞKİLATIMIZ OMUZ OMUZA ÇALIŞIYOR"

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, ‘’20 yıllık tarihimize baktığımızda her birimimiz, komisyonumuz, teşkilatımız, ilçelerimiz, adaylarımız elinden gelen tüm gayreti sonuna kadar gösterdiler. Şimdi başta Murat Kurum başkanımız olmak üzere tüm teşkilatımızla omuz omuza en verimli çalışmayı yapıyorlar. Bazen vatandaşımız 'Şunu daha iyi yapsaydınız' diye yönlendirmeleri oluyor. En temelde baktığımızda teşkilatlarımızla adaylarımız arasında etle tırnak gibi yekvücud olmuş, hep birlikte hareket eden neticeyi almak için bu işi nasıl yapabiliriz arzusu var. İstanbul'da vatandaşla göz göze geleceksiniz, ele ele tutacaksınız. Niteliksel ve niceliksel olarak harekete geçireceksiniz. O da bizim teşkilat gücümüz. Hep birlikte çalışıyoruz.’’ diye konuştu.

"MURAT KURUM HEYECANLA KARŞILANDI"

Açıklandığı günden itibaren İstanbul'un tamamında Murat Kurum'un coşkuyla karşılandığını belirten İl Başkanımız Kabaktepe, ’’Yaptığı işlerle, tutarlılığıyla, İstanbul'un problem haline gelen sorunlarla ilgili olup, o konuları başarmış birisi olması. İstanbul'un kadınını, gencini merkeze koymuş olması. İstanbul'un problemini çözmek dışında mağduriyet, mazeret ve polemiğin dışında İstanbul'u İstanbul yapan proje, iş merkezli çalışkan, heyecanlı ve başarılı bir başkan adayı olarak algılanıyor İstanbullu hemşehrilerimiz tarafından. Geçen Avcılar'da bir seçmenimiz 'Ben başka partiye oy verdim ama adayınız çok güzel' dedi. İnşallah bu sevgi ve kabul 31 Mart'ta sandığa yansıyacak.’’ diye belirtti.

"YEREL YÖNETİMLERDE MARKAYIZ"

İl Başkanımız Kabaktepe, Seçmenimiz çok bilinçli. Hiçbir seçimde aynı oyu kullanmıyor. Özellikle AK Parti seçmeni, kitlesine bir eleştiri var. AK Parti kitlesi ve seçmeni kanaatlerini dondurdu ve değiştirmiyor diye. Bazen olumsuz cümleleri kuranlar da var. 20 yıllık tarihi içerisinde AK Parti olarak girdiğimiz seçimlerin her birinde bazen bizi yukarı çıkardı bazen aşağı çekti. AK Parti seçmeni hakikaten bilinçli hareket ediyor. Yerel seçimlere bakarsak, genel seçimlerdeki oy yerel seçimlere yansımıyor. Biz şimdi bir sandıkta üç oy kullanacağız. Aynı sandıkta bile üç oyun 100, 100, 100 çıktığını görmeyeceğiz. Genel seçimde falan ilçede birinciydik, bu seçimde belediyeyi kazanacağız diye bir şey yok. Bizim yerel seçim potansiyelimiz hep yüksek oluyor. Biz yerel yönetimlerdeki hizmetlerimiz neticesinde vatandaşlarımızın tercih skalasındaki farklılığını göreceğiz. Bizim lehimize göre tecelli edeceğini göreceğiz. İnsanımız hizmetlere bakıyor, adayların kentle ilgili bağlantısına bakıyor. Biz yerel yönetimlerde marka olduğumuzu ifade ediyoruz. Üsküdar'la Kadıköy yanyana. Üsküdar'ı biz, Kadıköy'ü CHP yönetiyor. Kadıköy niçin Üsküdar kadar hizmet edememiş diye bu soruyu soruyoruz. 2019'daki sonuç bugüne yansımayacak. Biz bu seçimi göğüsleyeceğiz.

"İSTANBUL'DA EN AZ 30 İLÇE HEDEFİ KOYDUK"

Büyükşehir belediyesini kazanacağımızı söyleyen İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, ‘’Onu görüyoruz, inanıyoruz, hissediyoruz. Mecliste çoğunluğumuzu muhafaza edeceğimizi düşünüyoruz. Geçen seçimin üstüne çıkararak bunu devam ettireceğiz diye düşünüyoruz. İstanbul'da en az 30 ilçe diyoruz ve bunun üstüne de koyacağımızı düşünüyoruz. İnanıyoruz ki, mevcut belediyelerimizden fire vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızın yerel yönetimlerde kendilerine verilen hizmetten hareketle oylarının şekillendirdiğini gördük. İdeolojik sınırların, oy verme noktasında gayreti de biz vatandaşımıza giderek yapmayı çalışıyoruz. AK Partimizin belediye hizmetiyle tanışmamış seçmen arkadaşımız, CHP'nin yönettiği bir yerde 'Bu dönem AK Parti kazansın, bir dönem kalın sonra gidin. Bizim başkan başaramadı, siz gelip başarırsınız, sonra yine gidin' diyor. Partisinin ideolojik tabanında yer aldığı için bize oy verip vermemekte tereddüt ediyor. Bakırköy'de seçmen isyan ediyor. Hizmet görmediklerini söylüyor. Aynı şey İzmir'de de var. 'Bir dönem Bakırköy, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş'ta AK Parti'ye oy verin beğenmezseniz değiştirin' diyoruz.’’ diye konuştu.

"KARADENİZLİ SEÇMENİN OYUNU MURAT BAŞKAN ALACAK"

Murat Kurum başkana karşı Karadenizli seçmenin hiçbir önyargısı yok. Ben de Karadenizli bir il başkanıyım. Murat Kurum Başkan Türkiye'de 81'le sevilen bir karakter. 81 ilde eseri var. İstanbul'da seçmen kentini iyi yönetecek birini arıyor. Cumhurbaşkanımız Sivaslı bir belediye başkanından görevi aldı. Kendisi Rizeliydi. Sonra Konya, Kadir Abi Artvinli'ydi. Murat Bey Trabzonlu. Karadeniz bölgesinde Murat Kurum başkanın çok iyi bir kabulü var. İstanbul'da Karadenizli seçmenin en çoğunu Murat Kurum alacak, dolayısıyl abiz alacağız.

KENT UZLAŞISI: AÇIKÇA NE YAPTIĞINIZI SÖYLEYİN

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, İstiyoruz ki yapılan işin hakikatini şeffaf şekilde seçmene saygı gereği kendileri ifade etsin. İttifak yapmadık havası verilmek isteniyor. DEM'in adayının CHP yerine girdiği söyleniyor. Öncelikle bu şeffaflığı gösteremedikleri için bunu yanlış bulduğumu, gayriciddi bulduğumu, milletimize karşı saygıyla gösterilmiş bir davranış olmadığını ifade edeyim. Biz ittifaklı girdiğimiz yerlerde 'Buralarda AK Parti, buralarda MHP adayı var' diyoruz. Bu açıklıkta olması lazım. İstanbul'da DEM veya CHP'nin yaptıkları anlaşmayı seçmene saygı gereği ortaya koymaları lazım. Bazı yerlerde bir araya gelmişler, bazı yerlerde gelmemişler. Toplumun tepkisini alacaklarını düşündükleri için iki cevabı doğuracak yaklaşım izliyorlar. Birileri sorduklarında 'yok', birileri sorduğunda 'var' diyecekler. Bizim MHP ile yarıştığımız yerler. Şimdi DEM Parti'nin adayları var CHP'nin adayları var. Bunlar özde adaylar mı sözde adaylar mı? DEM Parti adaylarının sosyal medyada, konvansiyonel medyada 'Biz bu seçimi kazanacağız' dediklerini görmedim. Güçlü bir siyasi figürü İstanbul adayı yaptılar. Kendi adayları kendi oyunu alamayacak şekilde az çalışma mı yapacaklar?

"HODRİ MEYDAN: VAAD ETTİĞİNİZ DÖNÜŞÜMÜ GÖSTERİN"

İl Başkanımız Kabaktepe, ‘’Ekrem Bey bugün ilanlara da asmış. 3 bin dönüşüm 5 bin konut, toplam 9 bin. 115 bin denmişti, 9 bin. Habertürk ekranlarından hodri meydan diyorum; bana vaadettiğiniz 115 bin konutun yüzde 50'sini gösterin AK Parti İl Başkanı olarak o binaların önünde sizi alkışlayacağım diyorum. Söylediğinizin yüzde 10'unu yapamadığınız gibi bugün Murat Kurum başkanının açıkladığı dönüşüm projesinin gereksizliği üzerine açıklamalarda bulunuyorsunuz. Suda indirim yapacağınızı söylediniz yüzde 500 zam yaptınız. Niye bu sözünüzde durmadınız? 'İsrafı bitirdik' reklamları için 350 milyona yakın reklam bütçesi ayrılmış. Hani israfı bitirdiniz, onu da tek tek soracağız önümüzdeki günlerde. İstanbul'un bütçesinde öz kaynağı attıracağınızı söylediniz, engelleniyoruz dediniz. İBB vergi ve İller Bankası payı olarak kendisine gelmesi gereken rakamdan 1 kuruş eksik geldiğini iddia edemez. 2023 95 milyarla kapandı. Yüzde 123 fazlasıyla geldi.’’ diye konuştu.

"BÜYÜK İSTANBUL MİTİNGİ 24 MART'TA"

24 Mart’ta Atatürk Havalimanı’nda ‘Büyük İstanbul Mitingi’nin yapılacağını belirten İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Tüm İstanbullu vatandaşları 24 Martta Atatürk Havalimanı’nda buluşmaya davet etti.