loading.gif
mobile-banner-bg

Beyaz Baston Farkındalık Günü

...
07 Kasım 2022 - Pazartesi

İl Sosyal Politikalar Başkanlığı Engelliler Koordinasyon Merkezimizin düzenlediği “15 Ekim Beyaz Baston Farkındalık ve Güvenlik Günü” çerçevesinde görme engelli vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelindi.

İl Sosyal Politikalar Başkanlığı Engelliler Koordinasyon Merkezimizin düzenlediği “15 Ekim Beyaz Baston Farkındalık ve Güvenlik Günü” çerçevesinde görme engelli vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelindi.

Bağcılar 15 Temmuz Meydanı'nda toplu kan verme ve empati parkuru gibi etkinliklerin düzenlendiği programa İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe,Kızılay İstanbul İl Başkanı Kadem Ekşi, Kurucular Kurulu Üyemiz ve geçmiş dönem Milletvekilimiz Lokman Ayva, İl Yardımcılarımız Dr. Sevim Sayım Madak ve Fahri Şahin, İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz Bahar Çavuş ve Burak Şükrü Umur, İlçe başkanımız Rüstem Tüysüz, Bağcılar Belediye Başkanımız Abdullah Özdemir, İl Sosyal Politikalar Komisyonu üyelerimiz ve teşkilat mensuplarımız katıldılar.

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe konuşmasında  “Fırsat verildiğinde o engelli kardeşlerimizin fırsatı en üst ve güzel seviyelerde değerlendirdiklerini gördük” diyerek fırsat eşitliğinin önemine dikkat çekti.

Programda konuşan  İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, “Kıymetli kardeşlerim Recep Tayyip Erdoğan bize şunu gösterdi; bir takım engellerden dolayı ekonomide de, kamu hayatında da, iş hayatında da fırsat verilmeyen, önü açılmayan engelli kardeşlerimize fırsat verildiğinde ülkeleri içinde kendileri içinde ne kadar güzel işler üretebileceklerini gösterdiler. Onun için engelli kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Yani mesele yapamaz, edemez, olamaz değil yapılabilir, olabilirdir. Yeter ki kamu kurumlarımız, yeter ki devletimiz, yeter ki sivil toplum kuruluşlarımız, yeter ki, toplumumuz engelli kardeşlerimize yapacakları, hizmet edecekleri fırsatları sunabilelim. Yani sorun fırsatı sunmayanlarda. Fırsat verildiğinde o engelli kardeşlerimizin fırsatı en üst ve güzel seviyelerde değerlendirdiklerini gördük. Bu şunu gösteriyor; yeter ki siz imkan oluşturun” dedi.

Türk Kızılay'ı ile düzenlenen programda, engelli vatandaşların yaşadığı zorluklar ve kan bağışına önemine vurgu yapılırken, protokol konuşmaların ardından engelli vatandaşlarımızı anlamak adına empati parkuru deneyimi yaşadılar ve ardından ise toplu kan verme etkinliğine katılım sağlandı.