loading.gif
mobile-banner-bg

Başkan Usta’nın Acı Günü

...
05 Temmuz 2023 - Çarşamba

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın kayınpederi, Eski Arnavutköy Belediye Başkanı Bahtiyar Sağlam, 82 yaşında hayatını kaybetti. Sağlam, Küçükköy Merkez Camii'nde düzenlenen cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Milli Görüş hareketinin İstanbul'daki ilk belediye başkanlarından olan ve 1989-1999 yılları arasında Arnavutköy Belediye Başkanı olarak görev yapan Bahtiyar Sağlam, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 82 yaşında hayatını kaybeden Sağlam için Gaziosmanpaşa'da bulunan Küçükköy Merkez Camii’nde öğle namazını müteakiben cenaze namazı kılındı. İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin yanı sıra Sağlam ailesi ve yakınları da cenazede hazır bulundu. Namazın ardından Usta ve ailesi taziyeleri kabul etti. 

“BÜYÜK BİR HİZMETKÂRLIK ORTAYA KOYDU”

Cenaze namazı sonrası konuşan Soylu, "Bahtiyar abi bu bölgenin hizmetinde bulunmuş bir insandı. Bu bölgede emeği var. Zorluk zamanlarında ve yokluk zamanlarında hakikaten büyük bir hizmetkarlık ortaya koydu. Arnavutköy ve eskiden buraların hepsi bir ilçeydi ve Arnavutköy de beldeydi. O belde olduğu zamanlarda oranın imarının, inşasının, var olmasının, fakirinin, fukaranın insanının yanındaydı. Bir örnek yöneticiliğinin nasıl olduğunu, bir örnek aile reisliğinin nasıl olduğunu ve bir örnek Müslüman nasıl olduğunu ortaya koydu" dedi.

"DURUŞUNDAN VAZGEÇMEYEN BİR DAVA İNSANIYDI"

Bahtiyar Sağlam'ın damadı olan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Gerçekten çok çalışan, üreten, mücadele eden ve pes etmeyen ama bunları yaparken de ailesini ihmal etmeyen, iyi bir aile reisi ama hiçbir şekilde duruşundan, düşüncesinden iddiasından vazgeçmeyen bir dava ehli insandı" diye konuştu.

"MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ AÇISINDAN ADETA TARİH YAZDI"

Bahtiyar Sağlam'ın torunu Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı da, "1989 yılında kazanmış olduğu belediye başkanlığını 10 yıl süreyle yaptı. Tabi geçmiş dönemde önemli hizmetleri oldu imkanların kıt olduğu dönemde Milli Görüş belediyeciliği açısından adeta tarih yazdı. Sonrasında da belediye başkanlığı görevinden sonra da hayatının diğer dönemlerinde insanlara faydalı olmak için gayret etti" diye konuştu.

Merhum Bahtiyar Sağlam’ın cenazesi, memleketi Ordu’nun Perşembe ilçesi, Kazancılı Köyü Orta Mahalle Camii'nde kılınacak Cuma namazının ardından toprağa verilecek.