loading.gif
mobile-banner-bg

Balıkçı Reisleri İle Buluştuk

...
03 Aralık 2021 - Cuma

AK Parti İstanbul Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Balıkçı Reisleri Buluşması programı düzenlendi. İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Akif Özkaldı’nın da katıldığı programda Beykoz, Sarıyer ve Adalar balıkçı reisler

AK Parti İstanbul Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Balıkçı Reisleri Buluşması programı düzenlendi. İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Akif Özkaldı’nın da katıldığı programda Beykoz, Sarıyer ve Adalar balıkçı reisleri katıldı.

AK Parti İstanbul Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Balıkçı Reisleri Buluşması programı gerçekleştirildi. Beykoz'da düzenlenen programa İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Akif Özkaldı, İl Başkan Yardımcılarımız Gıyaseddin Gergin ve Cahit Altunay, İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz, ilçe başkanlarımız, ilçe yönetim ve yürütme kurulu üyelerimiz, sektör temsilcileri ile balıkçı esnafı katıldı.

Beykoz, Sarıyer ve Adalar balıkçı esnaflarının yer aldığı programda; Türkiye'de balıkçılığın gelişmesi için gerçekleştirilen yatırımlar, deniz ve çevre temizliği için yapılan çalışmalar, önümüzdeki süreçte yapılması planlanan projeler, balıkçı esnaflarına verilen destekler ile ilgili bakanlık tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı. Öte yandan balıkçıların sorunları, talepleri ve önerileri dinlendi.

“BALIKÇILIK SEKTÖRÜNÜN GELİŞMESİNİ VE DESTEKLENMESİNİ ÖNEMSİYORUZ”

AK Parti hükümetleri döneminde balıkçı esnafına en yüksek desteğin verildiğini vurgulayan İl Başkanımız Kabaktepe, “3 tarafı denizlerle çevrili olan güzel ülkemizde balıkçılık sektörünün gelişmesini önemsiyoruz. Bunun için balıkların yaşam koşullarını iyileştirmek, çevre temizliğini öncelemek, üreme alanlarını çoğaltmak kadar balıkçı reislerimize, esnaflarımıza da destek sağlamamız gerektiğinin bilincindeyiz. Balıkçı esnafına yönelik en büyük destekler AK Parti hükümetleri döneminde verildi. Önümüzdeki süreçte de bu desteklerimizi artırarak devam edeceğiz. Bugün burada hem sizlerle sohbet etmek hem de dertlerinizi, isteklerinizi, önerilerinizi dinlemek için buradayız. Balıkçılığın gelişmesi için yol haritamızı birlikte çizecek, çözüm yollarını birlikte inşa edeceğiz. Kıyı ve açık deniz balıkçılığı yapan siz değerli esnaflarımızla bugüne dek balıkçılığın gelişmesi için gerçekleştirilen projeleri ve bundan sonraki süreç için atılacak adımları değerlendireceğiz. İstanbul'un mavisi çok değerli. Onu koruyacak ve değer katmaya devam edeceğiz.” dedi.

“SON 3 YILDA 60 MİLYON TL’Yİ AŞKIN DESTEKLEME YAPILDI”

Programda konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Akif Özkaldı, “Geçen sene 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununda bir revizyon yaptık. Kaçak avcılığı önledik. Küçük balıkçılarımız, kıyı balıkçıları, bizim en öncelikli balıkçılarımız olarak sektörde yeri olan sizlerle son üç yılda 60 milyon TL'den fazla hibe takip ödemesi yapıldı. Son zamanlarda en büyük gündem özellikle Marmara Denizi müsilajı ile ilgili. Bizler de bakanlık olarak bu musilaj eylem planları çerçevesinde koordinasyon kurulunda bizzat hemen hemen her ay sadece müsilajı konuşuyoruz. İlk aldığımız tedbirlerin başında da yine küçük balıkçılara verilen desteğin iki katına çıkmış olmasıdır” dedi.