loading.gif
mobile-banner-bg

Bakanımız Murat Kurum’dan Bağcılar’a 8 Müjde

...
08 Ağustos 2022 - Pazartesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, “Yüz Yüze 100 Gün” programı kapsamında ziyaret ettiği Bağcılar’da, sosyal konutlardan kreşlere kadar toplumun her kesimine yönelik 8 müjde verdi.

İl Başkanlığımızın başlatmış olduğu “Yüz Yüze 100 Gün” programı tüm hızıyla devam ediyor. Program kapsamında Çevre, Şehir İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, Bağcılar’ı ziyaret etti. Bakanımız Kurum’a; İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, İlçe Başkanımız Rüstem Tüysüz, Belediye Başkanımız Abdullah Özdemir, İl ve İlçe Yönetimimiz de eşlik etti.

BAĞCILAR’A MİLLET BAHÇESİ KAZANDIRILACAK

Bakanımız Kurum, Sancaktepe Mahallesi’nde ziyaretlerde bulundu. Sokakta, caddede vatandaşlarla selamlaştı. Esnafları ziyaret edip gündeme dair sohbet etti. Çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Ardından Bağcılarlı vatandaşlara hitap eden Bakanımız Kurum şunları söyledi; “Çarşı Caddesi'ne bir Sokak Sağlıklaştırma Projesi yapacağız. Buradaki yolları, kaldırımları, bina cephelerini güzelleştirmek suretiyle Bağcılar'a yakışır bir sokağı inşallah Bağcılar'a hediye edeceğiz. Bir önceki ziyaretimizde sizlere söz vermiştik. Neydi o? Millet bahçesi. İşte bugün Bağcılar'da 62 bin metrekare büyüklüğündeki Sevgi Ormanı Millet Bahçemizin çalışmalarını başlattık. 17 Ekim'de ihalemizi yapacağız, Bağcılar'a millet bahçesi kazandırıyoruz. İnşa çalışmalarımıza başlayacağız. 62 bin metrekare büyüklüğünde. Çocuk oyunlarıyla, millet kıraathanesiyle, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla, spor sahaları ve piknik alanlarıyla Bağcılar'ımıza geniş bir nefes alanı kazandıracağız. Bu millet bahçemize 2 bin 500 ağaç dikeceğiz. Yine bu alanda 780 metrekare büyüklüğünde millet kıraathanemiz olacak. 2023'te inşa çalışmasını inşallah tamamlayacağız. Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir. Bağcılar'da maalesef çok fazla sağlıksız konutumuz, binamız var. Şu anda halihazırda Bağcılar'da 10 noktada dönüşüme devam ediyoruz. Bağcılar'da şu anda yeşil alan ilan edilen imara kapalı alanlarımız var, biz de vatandaşımızın sesine kulak veriyoruz. Şu anda Esenler-Bağcılar sınırına çok yakın bir alanda 300'ü Bağcılar'a ait 600 rezerv konutumuzu inşa ettik. Bağcılar için hedeflediğimiz bin rezerv konutun 300'ünü de böylece tamamlamış olduk. Bu 300 konutu, Bağcılar'da evi veya işyeri donatı alanında kalan vatandaşlarımıza vereceğiz. Boşalan alanlardaki yapıları da hızlıca yıkacak, yerine yeni bina yapmayacağız. Bağcılarlı kardeşlerimize yakışır parklar, yeşil alanlar üreteceğiz; sizlere armağan edeceğiz.”

BAĞCILAR'A YENİ SOSYAL KONUT ARMAĞAN EDECEĞİZ

Sosyal konut projesine de değinen Bakan Kurum, Bağcılar, nüfusu hızla artan bir ilçemiz, dolayısıyla konut ihtiyacı her geçen gün yükseliyor. Sayısını Cumhurbaşkanımız müjdeleyecek ama ben şu kadarının müjdesini vereyim. İnşallah Bağcılar'da hem kira fiyatlarını düşürecek hem de Bağcılardaki emekli, engelli, dar gelirli, genç ve yeni evli kardeşlerimizi ev sahibi yapmak için yeni sosyal konutlarımızı Bağcılar'a armağan edeceğiz ifadelerini kullandı.

İSTANBUL, EMİN ELLERDE DEĞİL

2023 seçimlerine vurgu yapan Bakan Kurum, İstanbul emin ellerde değil. İstanbul'da 25 yıldır hizmet üstüne hizmet, eser üstüne eser üreten bir anlayış vardı. Maalesef İstanbul'un 25 yıldaki tüm kazanımlar hoyratça harcanmaktadır. Çok çalışacağız, çünkü artık önümüzde Türkiye'nin en önemli kavşak noktası var. 2023 seçimleri var. İnşallah bu can bu tende durdukça, biz de Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu davanın bir neferi olmaya, milletimiz için üretmeye, gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerin duası bize yeter, Allah hepinizden razı olsun dedi.

“EN BÜYÜK HİZMETLERİ YİNE AK PARTİMİZ YAPACAK”

Bağcılar Belediye Başkanımız Abdullah Özdemir ise şunları söyledi: “Bakanımızın ilçemizle alakalı bölge planlarından kentsel dönüşüme kadar ihtiyacımız olan her konuda desteklerini gördük. Bize olan desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu ülke kuruluşundan bugüne kadar en büyük hizmetleri AK Parti hükümetinde gerçekleştirdi. Özgüvenli olmak statusundayız. İnşallah bundan sonra da en büyük hizmetleri AK Parti yapacak.”

CAMİ CEMAATİYLE ÇAY SOHBETİ

Vatandaşlarımıza hitaplarının ardından Bakanımız Kurum ve beraberindekiler, Çarşı Caddesi’nde esnafı ziyaret etti. Gençlerle selamlaşan heyet, onların geleceğe dönük görüşlerini dinledi. Heyet, cami bahçesinde de vatandaşlarla oturup çay içti. İlçe sakinleri tarafından sıcak bir ilgiyle karşılanan Kurum ve Özdemir, günün anısına fotoğraf çektirdi. Günün son programında ise Bakanımız Kurum, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nın organize ettiği “Gençlik Buluşması”nda Bağcılarlı gençlerle bir araya gelip sohbet etti.