loading.gif
mobile-banner-bg

AK Parti İstanbul Meclis Üyeleri Kampımızı Gerçekleştirdik

...
12 Ocak 2022 - Çarşamba

İl Başkanlığımızın Belediye Meclis Üyeleri İstişare ve Değerlendirme Kampı’nı gerçekleştirdik. Kızılcahamam’da düzenlenen kamp programına Genel Başkanvekilimiz Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Özhaseki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli

İl Başkanlığımızın Belediye Meclis Üyeleri İstişare ve Değerlendirme Kampı’nı gerçekleştirdik. Kızılcahamam’da düzenlenen kamp programına Genel Başkanvekilimiz Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Özhaseki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, İl Başkan Yardımcımız Malik Ejder Batur, ilçe ve belediye başkanlarımız ile İBB ve belediye meclis üyelerimiz katıldı.

KURTULMUŞ: TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ ADINA BİR TANE PROJELERİ YOK

Kurtulmuş, milletin muhalefetteki partilerden isteğinin iktidara geldiklerinde neler yapacaklarını anlatması olduğunu belirterek Bir sürü parti yan yana, üst üste gelmişler. Aslında yan yana gelmemek için de özel bir gayret sarf ediyorlar. Yarın iktidarı bu millet size verdi; nasıl yöneteceksiniz? Terörle mücadeleniz nasıl olacak? Türkiye'deki sağlık sistemindeki işiniz ne olacak? Türkiye'nin sanayisinde ve özellikle milli savunma sanayisindeki gelecek perspektifiniz nedir? Bölge ülkeleri arasında Türkiye'yi getirmek istediğiniz yer nedir? Millete bir anlatın. Milletten oy almak projelerini, fikriyatını millete anlatmakla olur. Dikkatle izlemeye çalışıyorum; herhangi bir konuda başta Türkiye'nin ikinci partisi olmak üzere, karşı taraftaki ittifakın partilerinden herhangi bir proje duyan varsa söylesin diye konuştu

KURUM: “HER ALANDA GÜÇLÜ BİR ALTYAPIYA SAHİBİZ”

Kamp programında konuşan Bakanımız Kurum, Sayın Cumhurbaşkanımızın taraf olduğumuzu ilan ettikleri bu anlaşma yeni bir süreci başlatmıştır. Türkiye'nin kendine olan güveni tam. Tarihsel birikimden insan kaynağına, dinamik bürokrasiden ekonomik imkanlarımıza kadar her alanda çok güçlü bir yapıya sahibiz. Şu anda; iklim kriziyle mücadele kapsamında temin ettiğimiz 3 milyar 157 milyon avroluk finansmanı çevremiz, doğamız ve insanımız yararına kullanmaya başladık. Dünyamızı derinden etkileyen ve geleceğimizi tehdit eden iklim kriziyle mücadelede çok daha hızlı, etkin ve kararlı adımlar atmamız gerekiyor. Çünkü ülke olarak her gün yeni bir selle, taşkınla, yangınla, afetle karşılaşıyoruz. 'Sıfır Atık Projesi’ni 81 ilde yaygınlaştırdık. Bugüne kadar 122 bin kurum ve kuruluş, sıfır atık sistemine geçiş yaptı. İstanbul'umuzda şu anda 22 bin kamu binasında sıfır atık sistemine geçtik. Şu ana dek 159 belediyemizde oluşturulan sıfır atık ve iklim değişikliği birimlerinin sayısını, bütün şehirlerimize yaymak istiyoruz. diye konuştu.

KURUM: “1 MİLYON 700 BİN KONUTUN DÖNÜŞÜMÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Türkiye'de yıllık ortalama 23 bin deprem yaşandığına dikkati çeken Bakan Kurum, şöyle konuştu: Topraklarımızın yüzde 66'sı, nüfusumuzun yüzde 71'i afet riski yüksek bölgelerde bulunuyor. Hep ifade ediyoruz; depremle mücadele terörle mücadele kadar önemlidir. Bu anlamda kentsel dönüşüm seferberliğimiz ülkemizin, milletimizin, şehirlerimizin geleceği noktasında hayati bir rol oynuyor. Geçmişte ve yakın tarihte yaşadığımız acıların tekrar etmemesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın 2012 yılında başlattığı Kentsel Dönüşüm Seferberliğimiz kapsamında yürüttüğümüz çalışmalara bir an bile hızımızı kesmeden devam ediyoruz. Bugüne kadar ülkemizde 1 milyon 700 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirdik. TOKİ eliyle 1,1 milyon konutumuzu vatandaşlarımıza teslim ettik. Şu anda sahada yatırım değeri 120 milyar lira olan tam 350 bin dönüşüm ve sosyal konutumuzun inşasını kararlılıkla sürdürüyoruz. Bugün İstanbul'da 14 bin sosyal konutumuzu hızlı bir şekilde inşa ediyoruz. Buradan da müjdesini vereyim. Önümüzdeki günlerde ilk konutlarımızı teslim etmeye başlıyoruz. İstanbul'u yeniden ehline teslim etmek için, yeniden AK Belediyecilikle buluşturmak için hep birlikte var gücümüzle, gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Ben inanıyor ve biliyorum ki; Cumhurbaşkanımızın liderliğinde İstanbul'umuzda emanet ehil ellere, liyakatli ellere yeniden geçecektir. Sizin ruhunuz; Türkiye için dönüm noktası olan 2023 ve 2024 seçimlerinde AK Partimizi, Cumhur İttifakı'mızı zafere taşıyacak olan ruhtur. Cumhurbaşkanımızı 2023'te yeniden seçmek boynumuzun borcudur, bu ülkeye, çocuklarımıza, Türkiye'nin geleceğine borcumuzdur dedi.

KABAKTEPE: 2023 SEÇİMLERİNDE DAHA YÜKSEK OY ORANINA ULAŞACAĞIZ

İl Başkanımız Kabaktepe, İstanbul'un algılarla yönetilemeyecek kadar kıymetli bir şehir olduğunu vurgulayarak, Çünkü İstanbul uyuyan değil, yaşayan bir şehirdir. Her şehrin bir hayatı, bir hayatiyeti var. Siz şehrin bu gerçeklerinden, hakikatlerinden koparak makam ve koltuk sevdasıyla, ikbal ve itibar kaygısıyla, ütopik hedeflerle, komik hayallerle bir yerlere çıkmak için canım İstanbul'umuzu merdiven siyasetine peşkeş çekerseniz, İstanbullular ilk fırsatta size verdiği emaneti geri alır ve kafanızın üzerine de çakılırsınız. ifadelerini kullandı.

KABAKTEPE: “ÜRETEN, GELİŞTİREN, UYGULAYAN VE HALKLA BİRLİKTE OLAN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI”

Yerel yönetimlerde, belediye başkanları ve meclis üyelerinin bugüne kadar hem bulundukları ilçelerde iz bırakmayı hem de bu izi hakikate dayalı bir şekilde oy oranına yansıtmayı başarabildiklerine işaret eden Kabaktepe, şunları kaydetti: Umut ediyorum ki bundan sonra da daha iyi hizmetler yapacak ve 2023 seçimlerinde daha yüksek oy oranına ulaşacağız. Bunun için her zamankinden daha fazla vatandaşlarımızla İstanbullu hemşehrilerimizle iç içe olmak statusundayız. Üreten, geliştiren, uygulayan ve halkla her zaman beraber olan belediyecilik anlayışımızı daha yüksek bir tempoyla, 2023 seçimlerine olumlu tesir edecek şekilde artırmak ve göstermek zorundayız. Çünkü bizim ahdimiz var. Milletimiz adına milletimiz için milletimizle birlikte kimsenin kaybetmeyeceği bir şekilde kazanacağız.