loading.gif
mobile-banner-bg

“15 Temmuz’a Darbe, PKK’ya Terör Örgütü Diyemiyorlar”

...
25 Mayıs 2022 - Çarşamba

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Haber Global canlı yayınında gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi operasyonlarına karşı çıkan muhalefet partilerini eleştiren Kabaktepe, “PKK, PYD terör örgütüdür diyemeyeceksiniz

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Haber Global canlı yayınında gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi operasyonlarına karşı çıkan muhalefet partilerini eleştiren Kabaktepe, “'PKK, PYD terör örgütüdür' diyemeyeceksiniz, 15 Temmuz'a önce 'darbe' sonra 'tiyatro' diyeceksiniz. Ne diyeceğim ben size? Son kullanma datenizi söyleyin sözünüzü kaç ay ciddiye alacağımızı düşünelim” dedi.

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Haber Global’de Siyaset Özel programında Senem Toluay Ilgaz, Faruk Aksoy ve Güngör Yavuzaslan’ın canlı yayın konuğu oldu. İl Başkanımızın canlı yayındaki açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle;

- Bugün seçim olsa İstanbul’u kazanırız. Bunu verilere, saha izlenimlerine, anketlere bakarak söylüyorum. Ama önce 2023’ü yaşayacağız. Önce 2023’ü kazanacağız, ardından da 2024’ü kazanacağız.

- 2023 seçimleri için çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Binevi demo SKM modeli başlattık. İstanbul genelinde saha çalışmalarımız güçlü bir şekilde sürüyor.

- 6’lı masanın tek varlık sebebi Erdoğan karşıtlığı. Erdoğan karşıtlığından başka hiçbir ortak noktaları yok. O yüzden başarılı olamayacaklar, kazanamayacaklar.

-PKK, FETÖ bizim için terör örgütüdür. PKK'nın terör örgütü olduğunu söyleyemeyenlere de eleştirisini yapmak hakkımızdır. Biz bugün de aynı şeyleri söylüyoruz. Siz Türkiye'ye kast eden terör örgütlerine operasyon yapacak orduya, Cumhuriyet'e ihanet ediyorsunuz diyeceksiniz. Böyle bir açıklama yaptı Sayın Kılıçdaroğlu... Cumhuriyet'e ihanet eden Meral Hanım ile aynı masada oturuyor. Meral Hanım da Cumhuriyet'e ihanet etti tezkereye 'hayır' dedi.

- Şimdi siz PKK'ya PYD'ye terör örgütü demeyeceksiniz. Siz terör örgütünü destekliyor musunuz? Tezlerini mi savunuyorsunuz? Oy kaygısı için mi TSK'nın mücadelesini yok sayıyorsunuz? Dün de bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Siz darbeye önce darbe diyeceksiniz, sonra tanktan kaçacaksınız. Gidip evde gizleneceksiniz. Ondan sonra 15 Temmuz'da vatansever CHP'lilerin 'evet bu darbedir, bundan kurtulduk.' baskısına dayanamayıp 15 Temmuz mitingine katılacaksınız, ondan sonra bu tiyatrodur diyeceksiniz. Ne diyeceğim ben size? Son kullanma datenizi söyleyin sözünüzü kaç ay ciddiye alacağımızı düşünelim.

- CHP’li yönetim 3 yıldır İBB’yi yönetiyor. Ne yaptılar? İstanbul’a 3 yılda ne kazandırdılar? Hangi sorunu çözdüler, hangi projeyi tamamladılar, verdikleri hangi sözü tuttular?

- İBB yönetilemiyor. İstanbullular hemen hemen her alanda düşen hizmet kalitesini hissediyor. O yüzden gün geçtikçe tepki artıyor. Algı balonları tek tek patlıyor.

- 2024 seçimleri diye bir gündemimiz yok. Önceliğimiz ve tek düşüncemiz 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Önce 2023’ü, hemen ardından da 2024’ü kazanacağız.

- Türkiye’de eser ve hizmet siyaseti devam edecek, İstanbul’da hasret kaldığı eser ve hizmet belediyeciliğine kavuşacak.